Poesis Edebiyat e-dergisi yayın hayatına başlıyor

Eylül 28, 2020

Poesis Edebiyat e-dergisi yayın hayatına başlıyor

“Okurun Kalbine Bir Ok” sloganı ile yayın hayatına hazırlanan Poesis Edebiyat e-dergisi 1 Ekim’de okuyucularla buluşmayı bekliyor.

Dergicilik geleneğinden gelen ekibiyle Poesis Edebiyat dergisi paylaştıkları sunu yazısında yayın hayatına iddialı giriş yapacaklarının da sinyalini veriyor. 

Derginin ana kadrosu:

İmtiyaz sahibi: Abdullah TURAN

Genel Yayın Yönetmeni: Aydın ZEYFEOĞLU

Yayın Kurulu:

Selamet Bağcı

Ferit Sürmeli

Dolunay Aker

isimlerinden oluşuyor. Ayrıca ilk sayının kapak çalışmasını adını uluslararası platformlarda duyurmuş olan Erman Akçay tasarladı. İllüstrasyon: Alkbazz Garagel’e ait.

Poesis Edebiyat dergisi 1 Ekim’de poesiskitap.com üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecek.

SUNU

Yoğun bir hazırlık evresinden yorularak, yoğrularak, birikerek ve biriktirerek yepyeni aydınlık çocuğumuzla birlikte sizleri selamlıyoruz.

Merhaba…

Geldik, buradayız.

Okurun sesi uzun zamandır duyulmuyor. Edebiyatın okurla kurduğu diyalog kayıp bir duvar gibi kişiler arasına örülüyor. Fakat edebiyatın kişilerin beklentisine dönüşen bir havuz olduğunu düşünmüyoruz. Okur; azımsanmayacak, reddedilmeyecek bir yol arkadaşıdır.

Poesis Edebiyat sakinliğe alışmış edebiyatın duvarlarına bir ok göndermeyi amaçlıyor. Uzun bir yol ancak yolun uzunluğu mesafenin gücüne bağlıdır. Biz bu mesafeyi dijitalleşen dünyada harflerimizi yakınlaştırmak için kullanacağız.

“Okurun kalbine bir ok.” Ne iyi niyetli ne de sevgisiz. Okurların bu kalbi yaşatacağına inanıyoruz.

Samimi dostluklar, arkadaşlıklar, ahbap-çavuş ilişkileri, araya girenler, aradan çıkanlar gibi durumlarla ilgilenmiyoruz. Kim olduğunuzla değil metinlerinizin kim olduğuyla ilgileniyoruz.

Kanonik edebiyatın belirlediği kurallarla da ilgilenmiyoruz. Poesis Edebiyat’ın kendi kuralları var ve bu kurallar çerçevesinde hareket alanımızı oluşturuyoruz. Edebiyatla ilgili her türlü öneriyi, düşünceyi ve eleştiriyi selamlıyor ve değer veriyoruz. Samimi olduğu müddetçe…

Poesis Edebiyat Dergisi, metinleri ile var olmak isteyen herkese açık bir yerdir.

Kimsenin kimliğine bakmıyoruz, ürününüze bakıyoruz ve tek koşul nitelik.

Bu düşüncede olan herkesin tanıdıkça seveceği, sevdikçe sahipleneceği, sahiplendikçe büyüyeceği bir platform…

Dolu dolu bir sayıyla başlıyoruz. Aynı çizgiyi büyüterek devam edeceğiz.

.”Poesis Edebiyat Dergisi (E-dergi)” Herkes ulaşabilsin diye ücretsiz olacak. Pandemiden dolayı alım gücünün düştüğü bu zamanlarda yazarlar ve okuyanlar olarak dayanışma içinde olmanın gerekliliğine inanıyoruz.

Kiracı değil ev sahibiyiz.

Okuyalım, paylaşalım. Paylaştıkça büyütelim, büyüyelim.

Yarin yanağından gayrı her şeyde, her yerde, hep beraber diyebilmek için …”

Keyifli okumalar…

edebiyathaber.net (28 Eylül 2020)

Yorum yapın