Peron dergisi yoluna Ankara Üniversitesi Felsefe Topluluğu ile birlikte devam ediyor

Temmuz 4, 2023

Peron dergisi yoluna Ankara Üniversitesi Felsefe Topluluğu ile birlikte devam ediyor

Ankara Üniversitesi Felsefe Topluluğu bir süre önce “Spintha Felsefe Dergisi” başlığı altında giriştiği yayın çalışmalarına Peron dergisi ile devam etme kararı aldı. Aralık 2020’den beri çeşitli konularda yayınlar üreten Peron dergisi hâlihazırda yedi sayı çıkarmıştı, 8. sayısından itibaren ise AÜ. Felsefe Topluluğu ile birlikte çalışmalarına devam edecek. 

Peron dergisi genel yayın yönetmenlerinden Hasan Deniz Duran, A.Ü. Felsefe Topluluğu ile birlikte çalışmaya başlamalarına ve derginin yeni sayısına dair açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle Peron dergisi olarak her zaman böyle bir birleşmeyi bekliyorduk. Gözlerimiz her zaman açık, etrafı izliyorduk. Yolculukta yalnız gitmeyi istemediğimizi de başta açıkça belirtmiştik. Ankara Üniversitesi Felsefe Topluluğu’nun dergi girişimi için kolları sıvadığını öğrenince söz konusu birlikteliği ciddi bir şekilde düşünmeye başladık. Kadrosundaki nice heyecanlı ve bilgili insanların varlığı ise dergiyi çok katmanlı bir noktaya getirebilir, okurunu arttırabilir, daha çok tartışılmaya yol açabilir bir dergi tahayyülünü çok daha somut bir biçime sokabileceğinden bu birlikteliği bir zorunluluk olarak gördük. Hem böyle çok katmanlı bir derginin yazın içerisindeki yokluğu hem de yeni arkadaşlarla paylaşılabilecek heyecanla birlikte iş bölümü içerisinde çalışma olanağı Peron dergisini yazında çok daha dayanaklı bir zemine oturtacak, 8. sayı ile birlikte bağlılık ilk meyvesini vermiş olacaktır. Mevzubahis topluluk Peron dergisinin gayelerini paylaşmakta ve bunun ötesinde geleceği şimdiden paylaşarak, kolektif bir emekle çalışarak çizme yolunda kararlı, azimli ve cesur bir tavır ortaya koymaktadır. Bizler beklediğimiz tepkiyi alana kadar dergimizi herkese erişilebilir kılacak, her ile temas edene kadar, her ilde bahsedilene kadar çok sıkı ve dikkatli bir şekilde çalışacağız. Tüketim çağının Gargantua’sına karşı güçsüz bir savaşım içerisinde olan dergilerin varlığının farkında olarak, buna karşı gerekli yanıtları verebileceğimizi düşünüyor; dergimize her sayımız ve dosya konumuzda yeni yazarların ve okurların katılması beklentisi ile birlikte Anka kuşunun tekrardan göklerde süzüleceği düşüyle kolektif çalışmamıza başlıyoruz. Toplumsal Cinsiyet konulu 8. sayımızda görüşmek üzere… Hoşçakalın!”

Konu ile bağımsız ve ilişik yazılarınızı ve çizimlerinizi derginin e-posta adreslerine gönderebilirsiniz. 

Yazılar için: [email protected]

edebiyathaber.net (4 Temmuz 2023)

Yorum yapın