Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi’nin Kasım sayısı yayımlandı

Kasım 8, 2023

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi’nin Kasım sayısı yayımlandı

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi’nin yeni sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi Kasım sayısı ile sokağın sesini duyuruyor! Şiirin yaşamla, insanla bu yüzden de sokakla iç içe olması gerektiğinden yola çıkarak, bu sayımız sokağın şiirlerini, hayatın içinden insanlarla buluşan şiirleri getiriyor önünüze. Şiirli Maarif Takvimi bu ay Gülten Akın’ı konu ediniyor, ayrıca bu sayıda Orhan Veli’nin ölüm yıldönümüne özel, şairin kız kardeşi Firüzan Yolyapan’la yapılan söyleşiyi, İonna Kuçuradi’nin şiir üzerine yazısını, Çağrı Sinci’nin Rap ve şiir üzerine bir değerlendirmesini de bulacaksınız.Her ay yapılan “Soruşturma” bölümünde bu ay şairler Deniz Durukan, Rahmi Emeç ve Nuh Ömer Çetinay yeni dünyada “Şiir ve insan nereye gidiyor?” sorusuna cevap arıyor.   Kasım sayısı, şiire ilişkin haberler, gerçekleşmiş veya gerçekleşecek etkinlikler; film, kitap, oyun önerileri, çeviriler, genç şairlerden şiirler, bulmacalar, yemek tarifleri, fotoğraflar ve daha nicesi ile okurunu bekliyor!

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi Kimdir?

1 Ocak 2023’te yayın hayatına başlayan gazete, şiir dünyasını takip etmek, yaygınlaştırmak ve canlandırmak gibi amaçlarla; şiirsiz hayat, şiirsiz insan olamayacağını düşünen bir grup tarafından hayata geçirildi. Her ay düzenlediği etkinliklerle de insanları şiir ateşi etrafında bir araya getirmeye aracı olmaktadır. Gazete, geleneksel buluşmasını bu ay 26 Kasım’da Saye Kolektif’in mekanında kolektif ile beraber “Toplumsal Ayıp” konu başlığında gerçekleştirecek. Buluşmada, toplumsal ayıba dair konuşmalar yapılacak sonrasında göç, savaş ve barış ile ilgili şiirler okunacaktır.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın pek çok şehrinde temsilcilikleri bulunmaktadır.

Nerelerden ulaşabilirim?

(İstanbul içi)

Kadıköy/ Yeldeğirmeni: Manitu Kitabevi, Odessa Sahaf, Murat Kırtasiye, Recaizade Sokak, 64/1A (Çıngıraklı Sokak), Medusa Cafe// Bahariye: Mephisto Kitabevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi// Caferağa: Espas kitabevi// Mühürdar:İmge Kitabevi// Tellalzade Sokak: Antika Kitabevi (Yaykoop)// Kartal: Hasat Sanat Atölyesi// Beyoğlu: Mephisto// Bakırköy: Beyaz Adam Kitabevi// Beşiktaş: Mephisto Kitabevi

(Diğer şehirlerdeki temsilcilikler için iletişime geçiniz.)

İletişim:

E-Posta: [email protected]

Genel Yayın Yönetmeni:

Mustafa Köz /  0533 663 13 35

Basın-İletişim Sorumlusu:

İzel Karaca / 05397010670

edebiyathaber.net (8 Kasım 2023)

Yorum yapın