Pera Müzesi’nde dijital konserler

Ekim 11, 2013

Pera Müzesi’nde dijital konserler

Pera Müzesi, Ekim 2013 – Haziran 2014 döneminde Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, dünyanın ilk sanal konser salonu Dijital Konser Salonu’nun (Digital Concert Hall) sunduğu canlı yayın programından ayda bir kez müzikseverlere eşsiz konserler sunacak.

Dijital Konser Serisinin ilk etkinliği 19 Ekim Cumartesi günü saat 20:00’da Johann Sebastian Bach’ın “St Matthew Passion” eseri ile başlıyor. Konser öncesi saat 19:45’te Sabri Tuluğ Tırpan seslendirilecek eser üzerine kısa bir sunuş yapacak.

Serinin ikinci ve üçüncü konserleri ise 2 Kasım Cumartesi ve 6 Aralık Cuma.

Konserler ücretsizdir; yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

19 Ekim Cumartesi 2013

Pera Müzesi Oditoryumu 

19:45 Sabri Tuluğ Tırpan, Sunuş

20:00 Canlı Yayın, Konser

Berlin Filarmoni Orkestrası

Sir Simon Rattle

Topi Lehtipuu, Mark Padmore, Rundfunkchor Berlin, Peter Sellars

Johann Sebastian Bach

St Matthew Passion

Camilla Tilling Soprano

Magdalena Kožená Mezzo-Soprano

Topi Lehtipuu, Mark Padmore, Eric Owens Bariton

Christian Gerhaher Bariton

Rundfunkchor Berlin, Simon Halsey Koro Şefi

Knaben des Staats-und Domchors Berlin, Kai-Uwe Jirka Koro Şefi

Peter Sellars Sahneleme

Berlin Filarmoni Orkestrası ve Şef Sir Simon Rattle

Müzik yönetmenliğini ve daimi şefliğini Wilhelm Furtwangler, Herbert von Karajan ve Claudio Abbado gibi 20. yüzyıla damgasını vurmuş şeflerin ardından 2002 yılından bu yana Sir Simon Rattle’ın üstlendiği Berlin Filarmoni Orkestrası, dünyanın en önemli orkestralarından biri olarak kabul ediliyor. 130 yıldır her bir konseri tüm dünyada dikkatle takip edilen Berlin Filarmoni’nin Sir Simon Rattle ile kaydettiği bol ödüllü albümleri baroktan çağdaşa geniş bir yelpazeye yayılıyor. Özellikle 19. ve 20. yüzyıl bestecilerinin önemli savunucusu olan Simon Rattle, akademi’de öğrenciyken Mahler’in 2. Senfoni’sini yönetmesiyle dikkatleri üzerine çekti. 1976’da BBC Proms’da ilk kez boy gösterdi ve uluslararası çıkışını 1980’den itibaren başına geçtiği Birmingham Şehri Senfoni Orkestrası ile yaptı. Gençliğin müziğe yönlendirilmesi için her zaman çaba gösteren ünlü şef, 1998’de yaklaşık 4 bin müzisyen ile oluşturduğu gençlik orkestrası ile bir dünya rekoru kırdı. Berlin Filarmoni Orkestrası’nı ise ilk kez 1987’de Mahler’in 6. Senfoni’sinde yöneten Sir Simon Rattle, 2018 yılına kadar orkestranın daimi şefliğine devam ediyor.

edebiyathaber.net (11 Ekim 2013)

Yorum yapın