Pera Eğitim’den çocuklara yarıyıl atölyeleri

Ocak 19, 2016

Pera Eğitim’den çocuklara yarıyıl atölyeleri

cocukPera Eğitim, çocuklara yönelik eğitim atölyelerine yarıyıl tatilinde de devam ediyor. “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” ve “Üryan, Çıplak, Nü” sergileri kapsamında 26 Ocak – 7 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenen program 4-6 ve 7-14 yaş gruplarına sesleniyor.

Pera Eğitim, 1960’lardan günümüze pop müzik ve video sanatı ilişkisini ele alan, çeşitli sanat akımlarını ve farklı müzik türlerini içeren “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ile Pop Müzik İlişkisi” sergisi kapsamında çocuklara yedi farklı atölye seçeneği sunuluyor. “Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” sergisi kapsamındaki beş ayrı atölyede ise figür ve beden sergideki resimler üzerinden inceleniyor.

Miniklere müzikle oyun

“Müziğin Renkleri” atölyesinde 4-6 yaş grubu çocuklar şişe, karton gibi malzemelerden kendi müzik aletlerini tasarlıyor; “Oyunla Perküsyon” atölyesinde ise müzik terapisti Danny Lundmark ile birlikte beden ve sesi kullanarak doğaçlama müzik yapıyorlar. “Sesli Oyun”da ise atölyede tasarlanan konik biçimli parçalarla ses ve mekan arasında ilişki bir oyuna dönüştürülüyor.

7-14 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin Pil Studio ile yapacakları “Sesli Deney” atölyesinde sesin malzeme ile ilişkisi araştırılarak kolilerden yaratılan küçük mekânlarda sesten oyunlar yaratılıyor. “Şarkını Yaz, Kaydet, Dinle” atölyesinde bu kez Danny Lundmark rehberliğinde katılımcılar hep birlikte şarkılar yazıyor. Maker Çocuk işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Maker Müzik: İletken Objelerle Müzik Aleti” atölyesinde ise katılımcıların, atık malzemelerle teknoloji ve müziğin uyumlu birlikteliğini keşfetmesi amaçlanıyor. Çıplak Ayaklar Kumpanyası eğitmenliğinde düzenlenen “Müzik ve Beden” başlıklı atölye çalışmasında ise çocuklar bedenlerini kullanarak hareket ve görselliğe bir yolculuk yapıyor.

Beden, mekân, hareket

Pera Eğitim, yarıyıl tatilinde “Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” adlı sergi kapsamında da beş ayrı atölye düzenliyor. Bu atölyelerde çocuklar, hem sergide yer alan eserlerin öykülerini keşfederken hem de bu desen ve resimler üzerinden figür ve bedeni inceleyerek duygularını özgürce ifade edebilmeyi öğreniyor.

“Hareketleri Taklit Et” atölyesinde 4-6 yaş grubundaki çocuklar, Çıplak Ayaklar Kumpanyası eğitmenliğinde sergideki resimleri harekete dönüştürerek doğaçlamanın çeşitli tekniklerini öğreniyorlar. “Beden ve Mekan”da ise her çocuk sergideki eserlerden bir figür seçerek bunu oyun hamuruyla üçüncü boyuta taşıdıktan sonra tüm katılımcılar ortaya çıkan çeşitlilik ve benzerlikler üzerinde konuşuyor.

7-14 yaş grubundaki çocuklar “Esnek Mekan” başlıklı atölyede ip ve ağlarla mekanın sınırlarını deneyimliyor. “Çıplaklıktan Giyinmeye” atölyesinde sergideki çizim ve resimleri inceleyerek çıplaklık ve giyinikliği ilişkilendiriyorlar. Mihriban Mirap eğitmenliğinde gerçekleşen “Arkadaşını Çiz” başlıklı atölyede ise arkadaşlarının bedenini hareket halindeyken çizmeyi deneyerek istedikleri kompozisyona yerleştiriyorlar.

Biletler www.biletix.com sitesi üzerinden temin edilebilir. PERAkart aile ile %50 indirimli.

Kontenjan: 10 kişi

Atölyelerin süresi: 2 saat

Atölye başına katılım bedeli: 45 TL (4-6, 7-14 yaş)

Eğitim Programı

4-6 yaş grubu

Hareketleri Taklit Et

26 Ocak Salı 11:00

29 Ocak Cuma   11:00

5 Şubat Cuma 11:00

Oyunla Perküsyon

27 Ocak Çarşamba 11:00

2 Şubat Salı 11:00

Beden ve Mekan

28 Ocak Perşembe 11:00

3 Şubat Çarşamba 11:00

6 Şubat Cumartesi 11:00

Sesli Oyun

4 Şubat Perşembe 11:00

Müziğin Renkleri                           

7 Şubat Pazar 12:20

7-14 yaş grubu

Sesli Deney

26 Ocak Salı 14:00

Arkadaşını Çiz

27 Ocak Çarşamba 14:00

2 Şubat Salı 14:00

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!

28 Ocak Perşembe 14:00

Maker Müzik: İletken Objelerle Müzik Aleti

29 Ocak Cuma 14:00

5 Şubat Cuma 14:00

Müzik ve Beden

3 Şubat Çarşamba 14:00

6 Şubat Cumartesi 14:00

Esnek Mekan

4 Şubat Perşembe 14:00

Çıplaklıktan Giyinmeye

7 Şubat Pazar 15:00

edebiyathaber.net (19 Ocak 2016)

Yorum yapın