Paylaştıkça çoğalmanın eğlenceli hali: “Hani Artardı”

Nisan 4, 2022

Paylaştıkça çoğalmanın eğlenceli hali: “Hani Artardı”

Meryem Melike Şahin’in yazdığı Merve Özcan’ın resimlediği “Hani Artardı” Küsurat Çocuk’tan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Küsurat Çocuk, yeni hikâyelerin peşinde! Okul öncesi yaş grubu çocuklarına değerler eğitimi danışmanlığı yapan Meryem Melike Şahin’in anlatımı, Merve Özcan’ın çizimleriyle buluştu ve ortaya 4 yaş ve üzeri çocuklar için samimi ve eğlenceli bir hikâye çıktı.

Çocuklar bazen sahip oldukları şeyleri paylaşmaktan çekinebilir, hatta bu konuda kendilerini huzursuz hissedebilirler. Gelin, Hani Artardı ile çocuklara paylaşmanın güzelliklerini anlatmanın yollarını birlikte keşfedelim.

Paylaşma davranışı, çocukların 0-6 yaş döneminde ebeveynlerinin desteğiyle kazandığı bir beceridir. Hayatın ilk yıllarında kazanılan bu beceriler, çocuğun sosyal yaşamını düzenlenmesine yardımcı olur. Değerler eğitiminde önemli bir yeri olan yardımlaşma ve paylaşma konularını özümsemeleri, çocukların sosyal hayatlarında daha konforlu hareket edebilmelerini sağlar. Hani Artardı’da paylaşmanın tatlı huzuru, cömertliğin tılsımlı kapısını aralıyor.

Şifa, kuş tüyü koleksiyonu yapmayı, kardeşini ve kedisi Balkız’ı çok seviyor. Bir gün, değer verdiği şeyleri sevdikleriyle paylaşmaya karar veriyor. Ancak paylaştıkça artacağını sandığı şeylerin azalması onu üzüyor.

“Hani paylaştıkça artardı?”

Sevgi, iyi niyet, dostluk, mutluluk, neşe, güzel haberler… Paylaştıkça artan şeylerin altını çizen, manevi değerler aracılığıyla yardımlaşmayı öğreten sevimli hikâye Hani Artardı, tüm online kitapçılar ve raflarda!

edebiyathaber.net (4 Nisan 2022)

Yorum yapın