Patrick Ness’ten “Biz, Ölümlüler”

Aralık 20, 2016

Patrick Ness’ten “Biz, Ölümlüler”

biz-olumluler-on-kapakPatrick Ness’in “Biz, Ölümlüler” adlı romanı, Berke Kılıç çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Burası Patrick Ness’in yarattığı yeni bir dünya. Ve bu dünyada sıradan olanla sıradaşının karşılaşması hiç de uzak bir ihtimal değil!

Sizleri arkadaşları arasında obsesif tavırlarıyla tanınan Mikey, onun delice âşık olduğu Hena, Mikey’nin en yakın arkadaşı yarı tanrı Jared ve yine Mikey’nin anoreksiya hastası ablası Mel’le tanıştırmak istiyoruz. Lise son sınıfta okuyan bir grup öğrencinin tek amacı okuldan mezun olmak ve yıllardır hayalini kurdukları balo gecesinde mutlu saatler yaşamaktır. Ancak Indie adı verilen seçilmişler varken, sıradan bir hayatı yaşamak ne kadar kolay olabilir? Peki, Tanrılar, vampirler, ruh emici hayaletler ortalıkta dolaşırken, liseden mezun olmak ne kadar mümkündür?

Patrick Ness efsanesi bu kez “Biz, Ölümlüler” kitabıyla devam ediyor. The Costa Children’s Book Award, The Guardian Childiren’s Fiction Prize, The Red House Book Award, The Jugendliteratur Preis, the UKLA Award gibi dünyanın en prestijli ödüllerini sahibi, Canavarın Çağrısı kitabının ünlü yazarı Patrick Ness, bu kez okurları farklı, komik bir o kadar da heyecan dolu bir dizi yaşam öyküsünün içine sokuyor. Sıradan hayatların, sıradışı keşiflerde bulunabileceğini gençlerin gözünden öğrenirken, hayatta kalmanın ne büyük bir lütuf olduğunu da bir kez daha anımsıyoruz.

edebiyathaber.net (20 Aralık 2016)

Yorum yapın