Patrick Modiano’dan Hüzünlü Ev Can Yayınları’ndan yayımlandı

Mayıs 13, 2022

Patrick Modiano’dan Hüzünlü Ev Can Yayınları’ndan yayımlandı

Patrick Modiano’nun Hüzünlü Ev adlı romanı Alper Bakım çevirisiyle Can Yayınları’dan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Zaman, mekân, kimlik ve bellek üzerine bir arayış.
 
Patrick Modiano Hüzünlü Ev‘de okuru Cezayir Savaşı’nın gölgesindeki altmışların Fransa’sına götürüyor.
 
İsviçre sınırında bir tatil kasabasında karizmatik bir doktor ve onun genç ve güzel aktris karısıyla tanışan Victor, kısa sürede onların bohem hayatına dahil olur. Ancak çok geçmeden bu çekici çiftin etrafını saran esrar perdesi onu kendi kimliği konusunda yanıtlaması zor sorularla yüzleştirir.
 
Hatırlama eyleminin gerçeklerle yüzleşmede oynadığı kilit role dikkat çeken, Modiano’nun erken dönem romanlarından biri olan Hüzünlü Ev, zaman, mekân, kimlik ve bellek üzerine bir kayıp zaman arayışı.
 
“Bu harika roman, kayıp bir zamana, mekâna ve içtenlikle betimlenmiş insanlara duyulan büyük bir nostalji duygusuyla demlenmiş, öyle ki insanın Victor’un anılarını kendi anıları zannetmesi işten bile değil.”
 The Guardian
 
PATRICK MODIANO, 1945’te Paris’te Yahudi asıllı bir babanın ve Belçikalı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Öğrenim hayatına Fransa’da devam etti. İkinci Dünya Savaşı ve işgallerin olduğu bir dönemde yaşadığı için sıkıntılı bir çocukluk geçirdi. İlk romanı La place de l’étoile 1968’de yayımlandı. 1972’de Les Boulevards de la ceinture ile L’Académie Française Ödülü’nü kazandı. 1978’de Karanlık Dükkânlar Sokağı ile Goncourt Ödülü, 2000’de Paul-Morand Ödülü, 2005’te Prix des libraries, 2010’da Cino del Duca Ödülü, 2012’de Avusturya Devleti Avrupa Edebiyatı Ödülü gibi daha birçok çeşitli ödüllere layık görüldü. Son olarak 2014’te Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Otuza yakın kitabı olan yazarın aynı zamanda şarkı sözleri, sinemaya uyarlanan eserleri, çocuk kitapları, Polka isimli tiyatro oyunu vardır. Kitapları birçok dile çevrildi.
 
ALPER BAKIM, Bursa’da doğdu. Koç Özel Lisesi’ni bitirdi. Sorbonne Nouvelle-Paris 3 Üniversitesi, Fransız Edebiyatı alanında lisans eğitimi aldıktan sonra, aynı üniversitede Karşılaştırmalı Edebiyat yüksek lisansı yaptı. İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Koç Üniversitesi’nde Fransızca dersleri verdi. Doktora eğitimine ve kitap çevirileri yapmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (13 Mayıs 2022)

Yorum yapın