Papirüs’ün dosya konusu: Arif Damar

Ağustos 24, 2022

Papirüs’ün dosya konusu: Arif Damar

İki aylık edebiyat seçkisi Papirüs, “Eylül-Ekim 2022” sayısında, Çağdaş şiirimizin önemli isimlerinden Arif Damar’ı dosya konusu yaptı. 

Papirüs’ün Genel Yayın Yönetmeni Mesut Şenol editör yazısında, ekonomik zorluklara karşın derginin yayın hayatını sürdürmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı. Şenol, özetle şunları ifade etti:

“Edebiyatımızın önemli isimlerini sizlere tanıtmanın yanı sıra, aynen Cemal Süreya’nın, Papirüs’ü bir ‘atölye yayını’ olarak tanımlamasına koşut olarak, her baskıda geniş bir yelpazedeki yazar ve şairlerimizi sizlerle buluşturma uygulamamızı kesintisiz sürdürüyoruz.” 

Arif Damar dosyasına katkıda bulunanlar:

Şeref Birsel- “Yoksulduk Dünyayı Sevdik”

Vedat Akdamar-”Anılarda Arif Damar”

Filiz Civaner A.- “Türk Şiirinde Gerçekçi Akımın Özgün Sesi”

Dosyanın dışında öykü, şiir, deneme ve inceleme türündeki ürünleriyle Metin Turan, Nuray Gök Aksamaz, Ahmet Zeki Yeşil, Kamber Değirmenci, Zeynep Aliye, Zeliha Aypek, Sabiha Küçüktüfekçi, Ayça Özbay, İbrahim Ünlü, Sabahattin Yalkın, Filiz Civaner A., Barbaros İrdelmen, Sinan Aydın, Bülent Bulut, Ali F. Bilir, Aleksandros Xios, Mehmet Ata Yiğiz, Enver Karahan, Eser Ceran Erdi, Leyla Salbaş, Cenk Tanova, Selda Kaya, Nilüfer Uçar, Ferhan Özen ve Mustafa Sezer yer aldı.

Mehmet Ali Işık’ın “Hatay Restoran Albümlerinden” dizisi devam ederken, Artlife sanat bölümünde Sabiha Küçüktüfekçi bulunuyor.

Dergiyi online kitap sitelerinden, Mephisto Beşiktaş, Kadıköy ve Taksim mağazalarından ve Kırmızı Kedi Kitabevi ile Hatay Restaurant’tan (Bostancı-Kadıköy) temin etmek mümkün. 

Abonelik iletişim adresi: [email protected] 

edebiyathaber.net (24 Ağustos 2022)

Yorum yapın