Özgür Üniversite’de bahar dönemi başlıyor!

Mart 20, 2012

Özgür Üniversite’de bahar dönemi başlıyor!

İstanbul Özgür Üniversite’nin 3 ay sürecek bahar dönemi, 24 Mart Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Türkiye’de Egemenlik Sisteminin Evrimi -1908 – 2012” konulu semineriyle başlıyor. Bahar dönemi seminerleri, 20’ye yakın ana başlıkta sunuluyor.

Felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf, film analizi gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmeler paralelinde şekillenen Cumartesi Seminerleri dizisi, “Toplumsal Bir Süreç/Durum Olarak Kapitalizmin Krizinin Farklılaşan Yansımaları” üst başlığıyla gerçekleşecek. Bu seminer dizisinde Mehmet Türkay, Ahmet Haşim Köse, Meryem Kıroğlu, Özgür Müftüoğlu, İrfan Kaygısız, Beyza Üstün değişik alt başlıklar ile kapitalist krizin değişik yönlerini ele alacaklar.

Ortadoğu’daki güncel gelişmelerin ele alınacağı “Ortadoğu: Direniş, Devrim, Emperyalizm” seminerleri ise Salı akşamları gerçekleştirilecek. Seminerleri Doğan Çetinkaya, Erhan Keleşoğlu, Foti Benlisoy, Levent Dölek, Mert Kükrer, Mete Çubukçu, Seda Altuğ ve Sinan Birdal verecekler.

Çarşamba akşamları Ercan Kanar’ın “Egemenlerin Hukukuna Karşı Alternatif Hukuk Mücadelesi” başlıklı semineri 11 hafta sürerken, Perşembe akşamları Erdoğan Aydın’ın gerçekleştireceği “Turan Hayalinden Sevr’e Osmanlının Son Savaşı” semineri ise 8 hafta sürecek.

Sungur Savran ve Ahmet Tonak tarafından pazartesi günleri verilecek “Dolaysız Üretim Süreci Ve Dolaysız Sermaye” semineri, sonbahar döneminde kalabalık bir grupla yapılmış olan “Kapital okuma” seminerinin bir devamı ve gelecek sene güz döneminde yapılması planlanan Kapital ikinci ve üçüncü ciltler okuma seminerine de bir ara bağlantı niteliğini taşıyor. İlk üç hafta boyunca yapılacak okuma, bir bakıma Kapital’in birinci cildinin sonuçlarının bir özeti gibi olacaktır. Bu da, geçtiğimiz dönemdeki seminere katılmamış olanlar için, önümüzdeki güz döneminde yapılacak okumaya asgari de olsa bir temel sağlayacak.

Ali Şimşek’in cumartesi günleri gerçekleştirdiği “Bir Film Nasıl Okunur?” seminerinin yanı sıra bu dönem Nurşen Bakır, pazar günleri“Sinemada Anlamlar” seminerini gerçekleştirecek.

Bahar dönemi seminer verecek bazı isimler ve ders isimleri ise şöyle: Levent Safalı/Aklı Müdafaa, Mitos’tan Logos’a/A.Naki Gündoğdu, Galip Kılıç, Batı Resim Sanatı Tarihi/Sanem Soylu, Hayat Dersleri/Cengiz Gündoğdu, Haydar Özay ile resim atölyesi, Erkut Sezgin ile Felsefe.

(İstanbul Özgür Üniversite: 0212 292 77 40)

Seminer programına ulaşmak için tıklayınız…

Kaynak: cnnturk.com (20 Mart 2012)

Yorum yapın