Özgür Üniversite’de Bahar Dönemi başlıyor

Mart 29, 2019

Özgür Üniversite’de Bahar Dönemi başlıyor

Özgür Üniversite’de 3 ay sürecek Bahar Dönemi, 30 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Fikret Başkaya’nın “Çöküş Tablosunun Gerisinde Ne Var, Buraya Neden Ve Nasıl Gelindi?” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönem; felsefe, siyaset, edebiyat, psikoloji, sinema,  tarih seminerlerinin yanı sıra güncel gelişmeler tartışılacak. Ayrıca, resim ve fotoğraf atölyeleri yapılacak.

Özgür Üniversite’de bu dönemde çok çeşitli başlıklar ilgi çekici içeriklerle sunulacak. Pazartesi akşamları A.Rıza Tura ile ‘Rönesanstan Günümüze Sanat Tarihine Eleştirel Bakış’, Salı akşamları; Ömer Turan ve Burak Özçetin ile  ‘Frankfurt Okulu ve Eleştirel Teori’,  Ömer Madra ile ‘Ne Olacak Bu Gezegenin Hali?’ semineriyle,  Haydar Özay yönetimindeki ‘Resim Atölyesi’ yapılacak. Çarşamba akşamları, Engin Kılıç ile ‘Osmanlı ve Cumhuriyet Ütopyaları’,  Levent Safalı ve Metin Sarfati ile ‘ İskoç Aydınlanması’ yer alacak. Perşembe akşamları, Ercan Kanar ile ‘Alternatif Hukuk Söyleşileri’, Yusuf Öz ile ‘Sinema Tarihine Giriş’ ve Gençer Yurttaş ile ‘Fotoğraf Atölyesi’ yer alacak. Cuma akşamları, Agah Aydın, Ayşe Devrim Başterzi, Hakan Karaş, İbrahim Fuat Akgül, İlker Küçükparlak, Onur Özalmete, Taner Yılmaz’ın katılacağı ‘Psikodinamik Film Okumaları’ yapılacak. Yine Cuma akşamları, ‘Bir Kitap Bir Konuk’ başlıklı söyleşide bu dönem, Alişan Özdemir, Arif Arslan, Gencer Çakır ve Selahattin Yıldırım yer alacak.

Cumartesi günleri, İzzettin Önder ile, ‘Ekonomik Davranışların Sosyal Dinamikleri’, Tahir Şilkan ile ‘Türk ve Dünya Edebiyatından Portreler’, Erkut Sezgin ile ‘Tinbilimsel Farkındalık’, Doğan Göçmen ile ‘Felsefede Diyalektik’, Galip Kılıç ile ‘Kadim Bilgelikte Hikmet ve İrfan Geleneği’ seminerleri yapılacak.

Cumartesi seminerlerinde bu dönem, ‘Soldan Sağa Popülizmin Farklı Yüzleri’ üst başlığıyla, Ahmet Bekmen, Ali Şimşek, Burak Özçetin, Erdoğan Aydın, M.Görkem Doğan, Özgür Orhangazi, Sibel Özbudun, Sinan Yıldırmaz ve Y.Doğan Çetinkaya yer alacak.

Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.

Programı indirmek için>>>

edebiyathaber.net (29 Mart 2019)

Yorum yapın