Özgür Üniversite 2023 kış dönemi başlıyor

Ocak 10, 2023

Özgür Üniversite 2023 kış dönemi başlıyor

Özgür Üniversite 2023 kış dönemi 14 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’de Y. Doğan Çetinkaya’nın ‘100.Yılında Cumhuriyet: Liberal “Burjuva Devrimi Teorisi”ni Sorgulamak’  başlıklı semineriyle başlıyor. Seminerler, Özgür Üniversite’nin taşındığı yeni yerinde yüz yüze ve online-zoom olarak gerçekleştirilecek.

30 yıldır, bilimsel ve estetik faaliyetin yozlaşmasına ve yozlaşmanın ortaya çıkardığı olumsuzluğa ısrarla dikkat çekmek için, yayınlar çıkaran, sempozyumlar- seminerler düzenleyen Özgür Üniversite  kış dönemine Y. Doğan Çetinkaya’nın 100.Yılında Cumhuriyet: Liberal “Burjuva Devrimi Teorisi”ni Sorgulamak’  başlıklı semineriyle başlayacak. 

Edebiyat, felsefe, psikoloji ve ekoloji tartışmaların yer alacağı kış dönemi programında yer alacak seminerler şöyle:

Pazartesi akşamları,  A. Ömer Türkeş ile 8 hafta sürecek, her hafta bir kitabın inceleneceği,  ‘Çağdaş Dünya Edebiyatı’ , Salı akşamları Güven Güzeldere ile 4 hafta sürecek, ‘İnsan Nedir? Yaşam, Bilinç, Akıl’ semineri, Cuma akşamları, Ecehan Balta ile Dünyada Ve Türkiye’de Tarım Gıda Ve Ekoloji Mücadelesi’ 4 hafta boyunca tartışılacak.

Doğan Şahin ile Cumartesi günleri 4 hafta sürecek, ‘Psikososyal’ seminerleri yer alacak.

Galip Kılıç yönetiminde devam eden ‘Dinler ve Düşünceler Tarihi-2- Antik Mısır’ seminerleri yeni katılımlarla, yeni başlıklarla devam edecek. 

Seminerlere kayıt ve bilgi için [email protected] adresine mail atabilir, (212) 292 77 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Ayrıntılı program için>>>

edebiyathaber.net (10 Ocak 2023)

Yorum yapın