“Oyuncunun Gizli Sanatı – Tiyatro Antropolojisi Sözlüğü” yayımlandı

Nisan 4, 2017

“Oyuncunun Gizli Sanatı – Tiyatro Antropolojisi Sözlüğü” yayımlandı

1491203755_oyuncunun_kapakEugenio Barba ve Nicola Savarese’nin hazırladığı “Oyuncunun Gizli Sanatı – Tiyatro Antropolojisi Sözlüğü”, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çağdaş tiyatro sanatının kurucularından Eugenio Barba ile tiyatro profesörü Nicola Savarese tarafından derlenen, uzun soluklu bir çalışmanın ürünü “Oyuncunun Gizli Sanatı – Tiyatro Antropolojisi Sözlüğü” isimli eser yayımlandı. Sözlük biçimindeki kitap, belli bir yaklaşım kolaylığı sağlamanın yanı sıra, oyunculuk sanatının bir “yeryüzü kataloğu” olarak bu alandaki en kapsamlı eserlerden biri olma özelliği taşıyor.

Kitap, insanlık kadar eski ve o kadar yaygın oyun olgusunu yüzyıllardır değişmemiş toplumlarda inceleyen öncü isimlerden Eugenio Barba ve Uluslararası Tiyatro Antropolojisi Okulu’nun kurucusu Nicola Savarese’nin derinlemesine incelemelerinden oluşuyor. Eserde, tiyatro antropolojisinden alıştırmalara, Avrasya tiyatrosundan Batılı ve Doğulu örneklere, küreselleşmeyle birlikte giderek yok olan geleneksel biçimler ve kültürel farklılıklara kadar birçok konu ele alınıyor. Dünyanın her yerinde tiyatro öğrencilerinin yararlandığı bu önemli eser, Türkiye’de de değerli bir kaynak kitap olarak öne çıkıyor.

edebiyathaber.net (4 Nisan 2017)

Yorum yapın