Öyküleriyle sevilen Pınar Öğünç, ilk kez çocuklar için yazdı

Ekim 8, 2019

Öyküleriyle sevilen Pınar Öğünç, ilk kez çocuklar için yazdı

Pınar Öğünç’ün Cotturuk Defterleri adlı kitabı, 7 ve üzeri yaş grubu için Mısra Karahan’ın resimleriyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Pınar Öğünç, genç okurlar için kaleme aldığı kitabında hayatı “tuhaf” sorular sorarak, içindeki hikâyelerle keşfeden, artık kendi hikâyelerini yazmaya karar veren çocukları anlatıyor. “Tipsiz” hayvanlar, “önemsiz” eşyalar Cotturuk Defterleri‘nde, Mısra Karahan’ın incelikli resimleriyle canlanıyor.

Herkes gibi, Maya’nın da canı arada bir sıkılırdı. Ama o gün, ilk kez can sıkıntısı üzerine düşündü, adını “cotturuk” koydu. Sona’yla birlikte cotturuktan kurtulma yöntemlerini yazdıkları defteri, Robin’le başladıkları Hıttırık Soruların Hıttırık Cevapları defteri izledi. Başka sorular, başka hayaller, üç arkadaşı yeni bir defterin sayfalarına itti. Kendi öykülerini yazdılar! Çiğnenmiş bir sakızın, bir demet maydanozun, bir çay süzgecinin, bir sivrisineğin de bir hayatı, anlatacağı maceraları vardı çünkü…

‘Çokturuk teşekkürler Sona. Gerçekten can sıkıntım azaldı. Sadece bir kilo kaldı.

Başka önerin var mı peki? İçimde tekrar cotturuk hissettiğimde ne yapacağımı bilsem iyi olur.

Seninle can sıkıntısına cotturuk diyebilir miyiz artık?’

Pınar Öğünç

1975 yılında İstanbul’da doğdu. Okumayı öğrendiğinden beri hep bir şeyler yazıyor. 1997’de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe başladı. Dergilerde, gazetelerde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı yaptı. Bu arada kitaplar yazdı: Jet Rejisör (Roll Yayınları 2006, İletişim Yayınları 2016), İnce İş (İletişim Yayınları, 2009), Asker Doğmayanlar (Hrant Dink Vakfı Yayınları, 2013). Büyüklere hikâyeler anlattığı ilk kitabı Aksi Gibi (İletişim Yayınları) 2015’te yayınlanmıştı; Beterotu (İletişim Yayınları) ise 2019’da çıktı. Öğünç, çocuklara yazdığı bu ilk kitabıyla, onlara yazmanın ne şahane olduğunu keşfetti.

edebiyathaber.net (8 Ekim 2019)

Yorum yapın