Öykü ile sözlü tarih arasında gidip gelen metinler

Ekim 31, 2022

Öykü ile sözlü tarih arasında gidip gelen metinler

Adil İzci’nin yazdığı “Yoklar Kitabı” Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Elinizdeki kitap Adil İzci’nin öykü ile sözlü tarih arasında gidip gelen metinlerinden oluşuyor. Form olarak öykü ama içerik olarak bir sözlü tarih çalışması… Tam da yazarının söylediği gibi, “… yitenlerin hayal âleminde olsun yeniden can bulmasına…” yol açan, açtığı yola ince anlatımıyla bizi de yoldaş eden, kendi yitip gitmişlerimize ışığını düşüren öyküler…

“Neden yazıyorsunuz?” diye sorarlar zaman zaman. Biraz da, “Yazmak neye yarar ki?” anlamında mı sorarlar bunu bilmem. Sanıyorum öyle… “Belleğin devinmesine, yitenlerin hayal âleminde olsun yeniden can bulmasına…” desem, yeter mi? Bence fazlasıyla yeter!

Yoklar Kitabı ile Adil İzci bir kez daha Oğlak Yayınları’nda… Güncel dünyanın önü alınamaz değişimlerinde bize edebiyatın sağladığı o güvenli noktanın keyfini sürerek okuyacağınızı umuyoruz.

Yazar hakkında

16 Şubat 1954 tarihinde Niğde’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı yerde gördü. 1972 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde başladığı yükseköğrenimini aynı okulun Yeni Türk Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı (1978). 1980-2010 yılları arasında İstanbul Amerikan Robert Lisesi’nde (Robert Kolej’de) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yaptı. Bu okulda 1983-1997 yılları arasında yayımladığı edebiyat ve sanat dergisi Çağrı’daki dil kirliliği üzerine yazılarıyla dikkat çekti. Çalışmalarını halen İstanbul’da sürdürüyor. Dil Derneği üyesidir.

Yapıtları arasında; Günizi, Su ve Yaprak, Kır ve Gök, “Aşk İmiş”, Haiku’ş adlı şiir kitapları ile Ağaçlar Kitabı, Evler Sokaklar Kitabı, Kuşlar Kitabı, Ada Sularında, Örtmenim, Eski Bir Niğde adlı kitapları; Mavi Kitap adlı derlemesi bulunmaktadır.

Deniz Olsun Adı, Bahar İkindisi, Karamel, Karamel’in Günlüğü, Karamel’in Rüyaları, Hayal Kurmaca, Hayvan Dostlarım adlı çocuk kitapları yayımlanmıştır.

edebiyathaber.net (31 Ekim 2022)

Yorum yapın