Orhan Pamuk’un “Eşyaların Tesellisi: Dresden Edisyonu” sergi-kitabından bölümler Milliyet Sanat’ta

Kasım 24, 2023

Orhan Pamuk’un “Eşyaların Tesellisi: Dresden Edisyonu” sergi-kitabından bölümler Milliyet Sanat’ta

Nobelli yazar ve sanatçı Orhan Pamuk, temeli Masumiyet Müzesi’ne dayanan “Eşyaların Tesellisi” sergisiyle önce Dresden’de Alte Meister Galerisi’nde, ardından Mayıs-Ekim 2024 arasında Münih Lenbachhaus’ta, Kasım 2024’ten itibaren ise Prag’da DOX Çağdaş Sanat Merkezi’nde olacak. Sergide, Masumiyet Müzesi’ni oluşturan 78 vitrinden 41’i ve Pamuk’un 19 yeni yerleştirmesi ziyaretçilerle buluşuyor. Orhan Pamuk’un “Eşyaların Tesellisi: Dresden Edisyonu” sergi-kitabında yer alan iki yapıtı için kaleme aldığı iki bölüm ise, Milliyet Sanat’ın Kasım 2023 sayısında okurları bekliyor. 

Orhan Pamuk’un “Eşyaların Tesellisi” sergisi, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Pamuk ve Dresden Devlet Sanat Koleksiyonları (SKD) işbirliğiyle Almanya Dresden’deki Alte Meister Galerisi Semper Salonu’nda açıldı. Açılışına Pamuk’un da katıldığı etkinlik, Münih ve Prag’ı da kapsayacak uzun süreli bir programın da başlangıcını oluşturdu.

“Eşyaların Tesellisi” projesi, dünyada bir romandan esinlenerek tasarlanan ilk müze olma özelliğini taşıyan “Masumiyet Müzesi”ne dayanıyor. Romanın ana karakterleri Kemal ile Füsun’un gündelik hayatına dair objelerin sergilendiği ve 1970’li yıllardan 2000’lere İstanbul hayatından kesitlerin sunulduğu müzede yer alan 78 vitrinden 41’inin edisyonu, “Eşyaların Tesellisi” sergisinde ziyaretçilerle buluşuyor. Sergide ayrıca, Pamuk’un Alte Meister koleksiyonundan ilhamla oluşturduğu 19 yeni enstalasyon da ilk defa izleyici karşısına çıkıyor.

Nobelli yazar ve sanatçı Orhan Pamuk, Dresden’deki “Eşyaların Tesellisi” için hazırlanan sergi-kitabından, Gül bir güldür / bir güldür bir gül ve OTTOMANISM isimli yapıtları için kaleme aldığı iki bölümü Milliyet Sanat ile paylaştı. “Eşyaların Tesellisi” projesiyle ilgili haberin ve Orhan Pamuk imzalı yazıların tamamı derginin Kasım 2023 sayısında… 

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için: milliyetsanat.com 

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

edebiyathaber.net (24 Kasım 2023)

Yorum yapın