Onun adı Bobbo, Çok sevdiğimiz bir ayıcık

Ekim 3, 2018

Onun adı Bobbo, Çok sevdiğimiz bir ayıcık

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının önemli temsilcilerinden yazar RobertoPiumini’nin kaleme aldığı Ayıcık Bobbo serisi okumayı yeni öğrenmiş tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları’nın “İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkıyor. Serinin ilk iki kitabından sonra üçüncü kitap Bobbo, Ne Yapıyorsun’da raflarda yerini aldı.

Tanıtım bülteninden:

Bobbo bakmayı, dinlemeyi, anlamayı ve öğrenmeyi çok seven meraklı bir ayıcık. Ne zaman ormanda gezintiye çıksa kendisiyle ve hayatla ilgili yeni şeyler öğreniyor. Kimi zaman gölgesi, kimi zaman ormandaki sincaplar, bazen sudaki yansıması ona dünyayı keşfetmenin heyecanını yaşatıyor. Bobbo’nun ailesi Anne Ayı ve Baba Ayı da meraklı yolculuğunda onu yalnız bırakmıyor. Ormanda öğrenecek çok şey var! Bobbo ile tanışıp onunla keşfe çıkmaya ne dersiniz?

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının önemli temsilcilerinden yazar RobertoPiumini’nin kaleminden Ayıcık Bobbo dizisi duygular, kişisel gelişim, doğa ve evren temaları üzerine okumayı yeni öğrenen çocuklar için Türkiye’de okurla buluşmaya devam ediyor!

Roberto Piumini:

RobertoPiumini 1947’de İtalya’da, Brescia yakınlarında Edolo’da doğdu. İtalya’da çocuk ve gençlik edebiyatının en önemli temsilcilerindendir. Pedagoji öğrenimi gören Piumini, yazarlığa geçiş yapmadan önce bir kaç yıl öğretmenlik yaptı, tiyatro ve kukla sanatçısı olarak çalıştı. Ülkesinde çocuklar, gençler ve yetişkinler için yayımlanmış çok sayıda romanı, tiyatro oyunu, şiirleri, fabl, masal ve balladları, senaryoları, radyo ve televizyon için yazılmış metinleri, şarkı sözleri ve opera metinleri bulunmaktadır.Yeşil Aslan, Ayıcık Bobbo -Bobbo, Nereye Gidiyorsun?, Ayıcık Bobbo ile Dostlarıadlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (3 Ekim 2018)

Yorum yapın