Canan Tan’dan yeni roman: “Sızı”

Ekim 3, 2018

Canan Tan’dan yeni roman: “Sızı”

Canan Tan’ın son romanı ‘Sızı’ Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Astrolog bir kadın Efsun. Kaderi daha baştan olumsuz yazılmış. İstenmeyen bir bebek olmuş, doğduktan sonra da annesinden hemen hemen hiç sevgigörmemiş, hatta itilip kakılmış, horlanmış yaralı bir kadın…Annesinin emzirmeyi bile reddettiği Efsun’un, teyzesi ile anneannesinin şefkatiyle büyümesi, kısmen bu yaralarına merhem olmuş. Birkaç evlilik yapmış anne, aynı zamanda da çok acımasız.

Çocukluğundan itibaren olabilecek kimi şeyleri önceden hissetmiş, astrolojik görüleri olan Efsun, Amerikalı bir karı-kocanın onu tanıştırmasıyla ilkgençliğinden itibaren astrolojiyle ilgileniyor.

Tüm olumsuzluklara karşın iyi bir evlilik yapıyor ve iki çocuğu oluyor. Ne yazık ki severek evlendiği eşi bir hastalığa yenik düşüp hayatını kaybediyor.

İlk kocasının ölümünden sonra onu evde hissetmeye başlıyor Efsun. Benzer olaylar yaşıyor evde ardı ardına.Romanın kahramanının başarılı bir kariyer yapmasının işaretleri bunlar; öngörmek, hissetmek…

Doğduğunda 40 gün ağlamayan bir bebek… Kimbilir, belki de uzun yıllar ağlayacağı için 40 gün susmuştu…

Yazar Hakkında:

Canan Tan, Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Yeni Asır (İzmir) gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Milliyet Pazar’da güncel olayları esprili bir dille yorumlayan yazıları yayımlandı. Mimoza dergisinde Çuvaldız, Kazete adlı kadın gazetesinde “Kazete-Mazete” adlı köşelerde yazılar yazdı. Yazarın öykü, roman, mizah ve çocuk edebiyatı çerçevesinde çok sayıda kitabı ve senaryo çalışmaları vardır.

edebiyathaber.net (3 Ekim 2018)

Yorum yapın