Ona kitap doktoru diyorlar

Mayıs 12, 2017

Ona kitap doktoru diyorlar

5911a12561361f1ad054fea3Antalya’da, elinde neşter, iğne ve iplikle sararmış kitap yapraklarını onaran cilt ustası Kenan Şimşir, adeta bir cerrah titizliğiyle çalışıyor.

Sabır, emek ve gönül vererek ömrünü kitaplara adayan Şimşir, mesleğe ilkokulda arkadaşlarının ve kendisinin yıpranan kitaplarını tamir ederek başladı. Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için kitap tamirine başlayan Şimşir, 10 yıldan bu yana ikinci el kitap satılan bir iş yerinde yıpranmış kitapları tamir ediyor.

AA muhabirine kitaplara olan düşkünlüğünü anlatan Şimşir, 10 yaşından bu yana kitaplarla iç içe olduğunu söyledi.

Eski kitapları tamir ettiğini, gerektiğinde ciltlediğini ifade eden Şimşir, “Zamanımın büyük çoğunluğunu kitaplarla geçiriyorum. Yıpranmış, sayfaları dökülmüş veya parçalara ayrılarak kullanılamaz hale gelmiş bir kitabı sabırla yeniden okunabilir, kullanılabilir hale getiriyorum.” dedi.

Doktor titizliğiyle çalışıyor

Okuma ve yazmayı kendi kendine öğrendiğini de belirten Şimşir, şöyle devam etti:

“İlkokul yıllarımda kendi kitaplarımı ve arkadaşlarımın kitaplarını tamir ederek bu işe alıştım. Daha sonra devlet matbaasında işe başladım. Oradan da emekli oldum. Çocukluk yıllarımda kitap tamircisi olma hayalimi emekli olunca gerçekleştirebildim. Hobi gibi burada kitaplarla iç içeyim. Onları tamir ediyorum. Bir doktor titizliğinde onları yeniden hayata bağlıyorum.”

Kitap okumayı da çok sevdiğini dile getiren Şimşir, kütüphanesinde 2 binden fazla kitabı bulunduğunu, kitaplarından bazılarını zaman zaman kendisini ziyarete gelen ilkokul ve lise öğrencilerine hediye ettiğini aktardı.

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2017)

Yorum yapın