Ömer Faruk bütün kitaplarıyla yakında Yeni İnsan’da

Ocak 20, 2022

Ömer Faruk bütün kitaplarıyla yakında Yeni İnsan’da

Ömer Faruk’un bütün kitapları Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayımlanacak.

Tanıtım bülteninden

Ayrıntı Yayınları’nı tasarlayan ve yirmi yıl yöneten, tahakküm üreten mekanizmalar üzerine düşünerek özgürleştirici bir toplumsallığın dinamiklerini takip eden Ömer Faruk bütün kitaplarıyla Yeni İnsan’da. 

İlk kitap aynı zamanda Türkçede de ilk ve dolayısıyla tek kitap: Bir Aşağılama Aracı Olarak Çöp Sadece ürettiklerimize, tükettiklerimize ya da paylaştıklarımıza değil attıklarımıza ve aşağıladıklarımıza da bakmamız gerektiğine işaret eden kitap, türünün klasiği olmaya aday. 

Besim Dellaoğlu’nun düşünülmüş ve özenilmiş sunuşuyla yakında bütün kitap edinme noktalarında.

Yıllar önce şair Murathan Mungan demişti: “Ya dışındasındır çemberin, ya da içinde yer alacaksın…”

Ömer Faruk “dışarıdan” söz alıyor. Ekolojik, siyasi, kültürel ve ekonomik krizin birikme nedenleri üzerine düşünüyor. Kamusal hayatı felç eden “seçilmemiş ve seçilmiş tek adam rejimleri”nin kurduğu güncel tuzaklara kapılmıyor.

Dünyaya değil yeryüzüne kulak veriyor.

Büyülü ve enerjik üslubuyla okuru alıp götürme yeteneğine de sahip, ki bu çok az rastlanan bir özelliktir. Onun cümleleri kimi zaman Çingene müziğinin ezgisiyle, kimin çektiği belli olmayan bir at arabasında yabana gider, adeta cümlelerde kaybolursun. Sınır yok olur, gökyüzü derinleşir.

Bazen bir direnişe katılır, soyadını unutursun.

Kitap tasarımının üstadı olan Ömer Faruk, günümüzde can çekişen deneme türüne serum takmak için bundan sonra Yeni İnsan’da.

Çok yakında…

edebiyathaber.net (20 Ocak 2021)

Yorum yapın