Okumayanlar için: “Bırak Üzülsünler – Türkiye’de Büyümek”

Şubat 27, 2023

Okumayanlar için: “Bırak Üzülsünler – Türkiye’de Büyümek”

Özge Samancı’nın daha önce İletişim Yayınlarından çıkan “Bırak Üzülsünler – Türkiye’de Büyümek” adlı çizgi romanı Karakarga Yayınları etiketiyle yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocukluk günlerimiz hepimiz için özlemle andığımız zamanları barındırır. Kendi küçük çevremizden dünyaya açıldığımız, yepyeni şeyler öğrendiğimiz, heyecanımızın ve sevincimizin, merakımızın en üst düzeyde olduğu zamanlar…

Özge Samancı yeni kitabında işte tam da bu zamanların hikâyesini anlatıyor.

Arka Kapak Yazısı:

Türkiye’nin Ege kıyılarında büyüyen ve denizi çok seven Özge, ailesi ve toplumun geri kalanının öngörülebilir beklentilerinin aksine, macera dolu bir yaşamın düşlerini kurdu. Babası, Özge’nin de ablası gibi mühendis olmasını istiyordu. Yaşadığı ülkede laiklik ve muhafazakârlık arasında derin bir uçurum vardı. Bütün bu yaygaranın ortasında, Özge, bildiğini okumaya karar verdi. Jacques Cousteau gibi bir dalgıç olabilecek miydi? Bir tiyatro oyuncusu? Kendisi de dahil herkesi mutlu edebilmek mümkün müydü?

Bu şaşırtıcı ve komik grafik anı kitabında Özge, hikâyesini yaratıcı kolajlar ile deniz, siyaset, bilim ve dostluk temalarını kullanarak ustaca dokuyor.

Özge Samancı, bir sanatçı ve Northwestern Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. İzmir’de doğmuştur ve Chicago, Illinois’de yaşamaktadır. Web sitesini ziyaret etmek isterseniz: www.ordinarycomics.com

edebiyathaber.net (27 Şubat 2023)

Yorum yapın