Ödüllü öykücünün kitabı yayımlandı: “Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım mısın?”

Nisan 13, 2015

Ödüllü öykücünün kitabı yayımlandı: “Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım mısın?”

Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım Mısın - kapakUluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği 2014 Öykü Ödülü’nü Mehmet Ergün ve Murat Saat paylaşmıştı. Daha önce Mehmet Ergün’ün “Emanet Gece” adlı kitabını yayımlayan Dedalus Kitap, bu kez Murat Saat’in kitabı, “Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım mısın?”ı okurlarına ulaştırıyor.

1974 Samsun doğumlu olan Murat Saat, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölümünde okurken, eğitimini siyasi nedenlerle yarıda bırakmak zorunda kalır. 1992 yılından beri siyasi hükümlü olarak hapishanelerde ömür geçiren yazar, şu an Ankara Sincan 2 No’lu F Tipi’nde müebbet yatmakta.

“Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım mısın?” yazarın ilk kitabı. Üç bölümden oluşan kitapta, yazarın özgün ve akıcı üslubu kendini fark ettiriyor. Birbirinden farklı hikâyeler, karakterlerinin yollarının kesişmesiyle farklı bir bütünlüğe ulaşıyor. Öyküler, kapalı kapılar ardında olmasına rağmen dünyayı ve yaşamı böylesine net görüp hissedebilen bir zihnin, kıyıda köşede kalmış kelimeleri yeniden canlandırıp farklı anlamlara bürümesiyle incelikli bir estetik kazanıyor. Başka metinlerde okuru yoran, kurgudan koparan uzun cümleler, Murat Saat’in kaleminde, okuru metne bağlayan, yazdıklarının yalnızca bir metin oluşturma derdi olmayıp, okurun derinliklerine hitap etme kaygısı güdüyor.

Mart ayı itibariyle raflardaki yerini alan “Yoksa Sen Benim En İyi Arkadaşım mısın?”, Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği tarafından organize edilecek etkinliklerle de okurlarıyla buluşacak.

edebiyathaber.net (13 Nisan 2015)

Yorum yapın