Ödüllü öykü kitabı yeniden raflarda

Ağustos 9, 2022

Ödüllü öykü kitabı yeniden raflarda

Aslı Akarsakarya’nın “Buraya Kısıldık Sanırım” adlı öykü kitabı Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Aslı Akarsakarya, 2021 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü alan “Buraya Kısıldık Sanırım”da on sekiz etkileyici öykü anlatıyor. Çok çeşitli konu ve karakterle örülü öyküler, geçmişin katılığı ve geleceğin belirsizliği arasındaki müphem kırılma anlarına odaklanıyor. Kahramanlar ne kadar uğraşsalar da kendilerine biçilen rollerden, belleklerinden, zamanın yıkıcılığından ve çoğunluğun ikiyüzlülüğünden kurtulamıyor. Düşünülenle yapılan, kurgulananla yaşanan, isyan edilenle kabul edilen sürekli çarpışıyor ve kazanan hep hayatın gerçekliği oluyor.

“Onunla yıllar sonra yolda rastlaşıp merhaba dediğim vasat bir hikâyem olmasın isterdim. Yanından sessizce geçerdim, uzaktan dikizlerken geçmişin tüm titreyişlerini tavaf ederdim, ille gerekirse buruk bir baş selamı bile verebilirdim ama gidip de n’aber ya görüşmeyeli, demezdim. Demeyecektim yani çünkü hikâyemiz daha iyisini hak ediyordu, şüphesiz, ama hayat sihir olasılıklarını birer birer siliyor, öldük işte biraz daha diye düşünüyorum çünkü lambalar teker teker sönüyor ve çünkü şalter birden atmıyor.”

Tadımlık>>>

Yazar Hakkında

Aslı Akarsakarya “Düşe Kalka” (öykü, 2009), “İçeride Kalanlar” (roman, 2016) ve “Buraya Kısıldık Sanırım”ın (öykü, 2021) yazarıdır. “Düşe Kalka” 2009 Yaşar Nabi Nayır Ödülü’ne, “Buraya Kısıldık Sanırım” 2021 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer bulundu. İlk kişisel fotoğraf sergisini 2010 yılında açtı ve 2017-2019 yılları arasında bir video/belgesel projesi olan “Woman In Me”ye (İçimdeki Kadın) hayat verdi.

edebiyathaber.net (9 Ağustos 2022)

Yorum yapın