
Nuri Kurucu’nun Her Şeye Bir Çare adlı kitabı Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Nuri Kurucu‘nun gülümseten kaleminden çıkan Her Şeye Bir Çare, aktiviteden aktiviteye koşarken hiçbir şeye tam olarak odaklanamayan çocukların derdine ”çare” olacak, matrak bir serüven.
Zamane çocuklarının sıklıkla yaşadığı karar verememe ya da seçenekler arasında kalma sorunsalına değinen yazar, ânı yaşamanın ve küçük şeylerle mutlu olmayı öğrenmenin önemini yineliyor.
George Mager’in çizgi film tadındaki resimleriyle iyice şenlenen bu curcunalı roman; eğlenceli kurgusunun arka planında zaman yönetimi, planlama ve önceliklendirme gibi konularda okurlara rehberlik ediyor.
Gün boyunca ”O mu, bu mu?” diye düşünüp duran Çare, her şeye yetişeyim derken gerçekte hiçbir şeye yetişemiyor. Aklının yarısı hep kaçırdıklarında kalan kahramanımız yaptıklarından bir türlü keyif alamıyor. Eğer bu derdine bir çare bulamazsa artık eskisi gibi mutlu olamayacağını hissediyor. Ona bir değil birkaç çare gerekiyor! Neyse ki iyi bir mucit olduğundan icat ettiği makineyle kendisinin kopyalarını üretmeye başladı bile! Çok yakında her şeyin bir Çare’si olacak. Hatta zamansızlığın bile!
İnsanlığın en büyük hayallerinden olan ”aynı anda birden fazla yerde bulunma” fikrini çocukların dünyası üzerinden ele alan kitap, iç huzur ve mutluluğa ulaşmanın yolunun hayatı akışına bırakmaktan geçtiğini gösteriyor.
Nuri Kurucu
1987’de doğdu. O zamandan bu yana birçok yerde iyi, kötü, heyecanlı, sıradan birçok şey yaşadı. Bir sürü insanla tanıştı. Onlarca hikâyenin ana ya da yardımcı kahramanı oldu ama onlar başka bir günün konusu. Zeze (Şeker Portakalı) ile başlayan okuma yolculuğu sayısız macera ile devam etti. Bazen sihir yaptı, bazen duman adamlarla savaştı. Çölde siyahlı bir adamı kovaladı. Bir çikolata fabrikasında garip garip şeyler yaşadı. Çeşitli gezegenlere gitti, hem de omzunda bir havlu ile otostop yaparak. Dinozorlar arasında gezdi, vahşi köpek balıklarından kaçtı, prensesler, prensler, süper kahramanlarla tanıştı… ve her yolculuğunda hikâyeler biriktirdi. Şimdilerde eşi ve çocuklarıyla birlikte Bursa’da yaşıyor. Yolunuz düşerse ziyaretinizi bekliyor. Ama gelmeden arayın lütfen; yukarıda da gördüğünüz gibi, nerede olacağı hiç belli olmuyor.


















