Notos’ta Virginia Woolf var

Ekim 8, 2013

Notos’ta Virginia Woolf var

Notos dergisinin Ekim-Kasım, 42. sayısı çıktı. Dosyada Virginia Woolf’u anlatan yazılar yer alıyor.

Notos’un, Virginia Woolf okumalarına katkıda bulunmak için hazırladığı dosyada Alev K. Bulut, İlknur Özdemir, Semih Gümüş, Birgül Oğuz, Burcu Alkan, Selvin Yaltır, Gönül Bakay, Maurice Blanchot, Jeanette Winterson, Susan Sniader Lanser’ın yazıları yer alıyor. Virginia Woolf dosyası Seda Mit’in ve Ekin Urcan‘ın resimleriyle bir arşiv niteliğinde tamamlanıyor.

Notos’un bu sayısında Hasan Ali Toptaş ve Imre Kertész ile yapılmış iki söyleşi yer alıyor. Nitelikli edebiyat okurlarının göz önünden ayırmadığı yazarlardan Hasan Ali Toptaş ile son kitabı Heba’dan çıkılarak yapılmış söyleşide yazarın roman sanatıyla ve yazmakla ilgili bazı sorunlar hakkındaki düşünceleri de yer alıyor. Nazi dönemindeki Soykırım ve sonrasıyla ilgili yarı özyaşamöyküsel yapıtlarıyla tanıdığımız, 2002 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, Macar yazar Imre Kertész’le yapılan belki de son söyleşi ilk kez Türkçede yer alıyor. Celâl Üster’in giriş yazısı ve çevirisiyle.

Ayrıca yayın Yönetmenimiz Emrah Polat’la yapılan söyleşide, ağırlıklı olarak Polat’ın son romanı Yüzler ve Edebiyat Haber konu ediliyor.

Bir Eleştirmenin Seçtikleri bölümünde Şiirimizde Milenyum Kuşağı ve Şiir İçin Paralaks adlı iki eleştiri kitabı olan Utku Özmakas okurların ve yeni yazarların okumasını zorunlu gördüğü kitapları, nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor.

edebiyathaber.net (8 Ekim 2013)

Yorum yapın