Nobel Ödüllü yazar Kenzaburo Oe’den: Sessiz Çığlık

Şubat 15, 2022

Nobel Ödüllü yazar Kenzaburo Oe’den: Sessiz Çığlık

Kenzaburo Oe’nin “Sessiz Çığlık” adlı romanı, H. Can Erkin çevirisiyle Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İnkâr ve kaçışın, kefaret ve deliliğe uzanan hikâyesi…
 
Sessiz Çığlık Nobel Ödüllü yazar Kenzaburo Oe’nin insanlık durumunu ve aile psikolojisini derinlemesine incelediği bir romanı. Yarattığı huzursuz edici evrende gerçeklerle mitsel olanı yan yana getirirken, kardeş rekabeti, fedakârlık, geçmişle yüzleşme ve doğanın vurdumduymazlığı gibi temaları da çarpıcı bir dille işliyor.
 
“Oe tam bir Japon olsa da umut ve umutsuzluk konusunu ele alışında Dostoyevski’den bir şeyler var sanki.”
Henry Miller
 
“Savaş sonrası Japon edebiyatında yeni bir zirve.”
Yukio Mişima
 
#yabancılaşma #geçmişleyüzleşme #insanlıkdurumu #ölüm #doğaveinsan #kardeşrekabeti
 
Sessiz Çığlık‘a ilgi duyanlar için ek öneriler: Natsuko İmamura: Mor Etekli Kadın, Paul Auster: Leviathan. Arundhati Roy: Mutlak Mutluluk Bakanlığı, J.M. Coetzee: Barbarları Beklerken, Jun’ichirō Tanizaki: Nazlı Kar
 
Yayınevi: Can Yayınları
Yazar: Kenzaburo Oe
Çeviri: H. Can Erkin
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 384
Fiyat: 65 TL  
 
KENZABURO OE, 1935 yılında Japonya’nın Şikoku Adası’nda doğdu. Tokyo Üniversitesi’nde Fransız edebiyatı eğitimi gördü. Eserlerinde İkinci Dünya Savaşı sonrasında yetişen kuşağın hayal kırıklığını ve duygularını ifade etti. Güçlü top­lumsal ve siyasal eleştirileriyle Japon edebiyatında kendine özgü bir yer edindi. 1957’de Kurbanı Beslemek, 1964’te Kişisel Bir Sorun, 1967’de Sessiz Çığlık, 1969’da Delilikten Kurtar Bizi, 1983’te Atarashii hito yo, mezameyo (Ayağa Kalk Genç Adam) adlı eseri yayımlandı. Çar­pıcı romanları ona dünya edebiyatında da önemli bir yer kazandırdı; Oe, 1994 Nobel Edebiyat Ödülü’yle onurlandırıldı.
 
H. CAN ERKİN, 1968’de Çorum’da doğdu. Çevirmen, öğretim üyesi. 1991 Ankara Üniversitesi DTCF Japon Dili ve Edebiyatı mezunu. 1996’da Hok­kaido Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2001’de Ankara Üni­ver­sitesi’nde doktorasını tamamladı. Yamamoto Tsunetomo, Osamu Dazai, Kavabata Yasunari, Ryu Murakami, Haruki Murakami, Ryo Kuroki gibi Japon edebiyatının önde gelen isimlerinin eserlerini dilimize kazandırdı.

edebiyathaber.net (15 Şubat 2022)

Yorum yapın