Haftanın önerisi: “Julian Assange’ı Savunmak”

Mart 20, 2021

Haftanın önerisi: “Julian Assange’ı Savunmak”

Tarık Ali ve Margaret Kunstler’in derlediği “Julian Assange’ı Savunmak”, Aylin Kürkçü çevirisiyle A7 Kitap tarafından yayımlandı. Bu kitabı kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Tanıtım bülteninden

Julian Assange, Ekvador Büyükelçiliğinden zorla çıkarılmasının ardından,Londra’da yüksek güvenlikli bir cezaevinde bulunuyor. Burada Birleşik Devletler’e iade edilme ve ömür boyu hapis cezası olasılığıyla yüz yüze…
 
Assange’ın karşı karşıya olduğu suçlamalar, aynı zamanda basın özgürlüğüne yönelik büyük bir tehdit anlamına geliyor. Pentagon Belgeleri davasında New York Times’ı temsil eden James Goodale, bu konuyla ilgili yorumunda, “Assange’a, bir bilgi kaynağıyla ‘komplo’ kurma gerekçesiyle yönlendirilen suçlama, medya kuruluşlarını temsil ettiğim bütün yıllar boyunca Birinci Anayasa Değişiklikleri açısından gördüğüm en tehlikeli suçlamadır” yorumunda bulundu.
 
Assange için destek sağlamak ve Trump yönetiminin ellerine teslim edilmesini önlemek çok önemli. Bu kitabın ivedilikle ulaşmak istediği amaç da bu. Geniş bir yelpazeyi temsil eden seçkin yazarlar, çoğu burada ilk kez yayınlanan yazılarıyla, JulianAssange ve WikiLeaks’in hikayesini, yaptıkları işin önemini ve karşılaştıkları zulmün içinde hepimiz için yatan tehlikeyi sergiliyorlar.

edebiyathaber.net (20 Mart 2021)


Yorum yapın