Netflix’in reklamlı paketinin detayları belli oldu

Ekim 15, 2022

Netflix’in reklamlı paketinin detayları belli oldu

Netflix’in reklamlı üyelik planının detayları belli oldu.
“Basic with Ads” adı verilen plan ABD’de 6.99 $ olacak ve 1 Kasım’dan itibaren 12 ülkede hizmete sunulacak. Netflix’in ABD’deki diğer planları ise hali hazırda şu şekilde: Basic (9.99 $), Standard (15.49 $), Premium (19.99 $). Paketin ücreti diğer ülkelerde yerel ücretlendirmeye göre değişecek.
Şirketin açıklamasına göre 1 saatlik yayında 4-5 dakika arasında reklam yer alacak ve 15-30 saniyelik reklamlar gösterilecek. Reklamın bitişini göstermek üzere köşede bir geri sayım olacak. Reklamlı planda kullanıcılar dizi bölümlerini veya filmleri indiremeyecek. Ayrıca bazı yapımlar lisanslama sorunları nedeniyle yer almayacak. Ayrıca farklı formatlarda farklı yaklaşımlar benimsenebilecek. Örneğin bazı daha eski filmlerde daha sınırlı reklam olması bekleniyor.
Netflix’in açıklamasına göre Nielsen, Netflix’in izlenmesini Digital Ad Ratings (DAR) bazında 2023’ten itibaren ölçmeye başlayacak. Netflix, Nielsen’in çok platformlu ölçüm platformu Nielsen ONE’a da yakın gelecekte dahil olacak. İzlenmeyi ve trafiği doğrulamak üzere DoubleVerify ve Integral Ad Science’la da çalışacak. Reklam verenler kullanıcıları ülke ve türe göre hedefleyebilecek. Kendi reklamlarının markaya uymayacağını düşündükleri yapımlarda gösterilmesini de engelleyebilecekler.
Reklamlı üyelik 1 Kasım’da Kanada ve Meksika’da hizmete sunulduktan sonra 3 Kasım’da İspanya harici diğer 10 ülkeye (ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Brezilya, Güney Kore, Fransa, Japonya, Almanya, İtalya) gelecek. İspanya’da ise 10 Kasım’da başlayacak. Bu ülkeleri yakında diğerleri izleyecek.

Kaynak: Ranni.Tv (15 Ekim 2022)

Yorum yapın