Netflix, şifre paylaşımını engellemek için ilk adımı attı

Mayıs 25, 2023

Netflix, şifre paylaşımını engellemek için ilk adımı attı

Netflix, şifre paylaşımını engellemek için adım atmaya devam ediyor. Platform, kullandığı sistemi son olarak ABD dahil 13 ülkede daha kullanıma soktu.

Netflix, ilk olarak geçtiğimiz yıl içinde Şili, Kosta Rika ve Peru’da test amaçlı uygulamayı başlatmış, sonuçtan memnun kalınca Şubat ayı içinde Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya’yla devam etmişti. Buna göre aynı evde yaşamadığı kişilerle şifre paylaştığı anlaşılan kullanıcılar, belli bir ücret karşılığı “ekstra üyelik” satın alabilecekler. Diğer kullanıcılar profillerini transfer ederek yeni bir üyeliğe de geçebilecekler.

Öteki türlü ise belli bir zaman aralığının ardından Netflix’e erişim sağladıkları cihazlar bloke olmaya başlayacak. Netflix üyeleri platforma seyahat ederken kişisel cihazlarından ulaşmaya devam edebilecekler. Variety’nin haberine göre ABD’de uygulamaya alınan sistem gereğince ana üyeliğinin yanında ekstra üyelik almak isteyen kullanıcılar aylık 7.99 $ ödeyecekler. Diğer ülkelerde ve ekstra üyelik için fiyatlar şu şekilde:

Birleşik Krallık (4.99 £), İrlanda (4.99 €), Norveç (39 NOK), İsveç (49 kr), Danimarka (39 kr), Hollanda (3.99 €), Belçika (3.99 €), Avustralya (7.99 AUD$), Filipinler (149 ₱), Malezya (13 RM), Hong Kong (28 HKD$) ve Singapur (6.98 S$).

Netflix, daha önce 2023’ün ilk çeyreği içinde atmayı planladığı ABD adımını ikinci çeyreğe ertelediğini açıklamıştı. Şirket ayrıca ilk çeyrek raporunu açıkladığında bu durumun başlarda “iptal reaksiyonu” getirdiğinden, dolayısıyla ikinci çeyrekte üye artışındaki büyüme hızının etkilenebileceğinden de bahsetti. Ancak özellikle Kanada’da ücretli üyelik sisteminin etkisi olumlu olarak gözlendi ve birinci çeyrekteki üye başı gelirdeki büyüme Kanada’da ABD’ye göre daha fazla oldu. Netflix’in eş-CEO’su Greg Peters ise şifre paylaşılan kişilerin de ana üyeler kadar içerik izlediğini ve bu nedenle ekstra üyelik alma ihtimallerinin yüksek olduğunu söyledi.

Habere göre Netflix, açıkladığı üye sayılarına “ekstra üye” alımını katmayarak ana üyeliğin içinde değerlendiriyor ve bu durum üye başı elde edilen gelir hanesine katkı sağlıyor.

Kaynak: RaniniTv (25 Mayıs 2023)

Yorum yapın