NDS Liseliler Edebiyat Ödülü’nü Romain Puértolas kazandı

Ekim 25, 2016

NDS Liseliler Edebiyat Ödülü’nü Romain Puértolas kazandı

bir_ikea_dolabinda_1baskiNotre Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından 2013 yılından beri verilen NDS Liseliler Edebiyat Ödülü’ne bu yıl Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu kitabı ile Romain Puértolas layık görüldü.

Romain Puértolas ve kitabın çevirmeni Ebru Erbaş’ın katılacağı 2016 NDS Liseliler Edebiyat Ödül Töreni Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin Gösteri Salonu’nda 26 Ekim saat 11.45’te gerçekleşecek.

Otuz altı ülkede yayımlanan, otuz üç dile çevrilen ve genç yazara çeşitli edebiyat ödülleri kazandıran Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu, içerdiği Monty Python tarzı mizah kadar, göçmenlik konusuna hassas ve vicdani yaklaşımıyla da beğeni topladı.

ROMAIN PUÉRTOLAS

Fransız ve İspanyol asıllı yazar 1975’te Montpellier’de doğdu. İspanyol, Fransız ve İngiliz dili edebiyatı alanlarında öğrenim gördü. İspanyolca, Katalanca, İngilizce ve Ruşça bilen yazar, DJ’lik, yabancı dil öğretmenliği, çevirmenlik ve hosteslik gibi birçok iş yaptı. Otuz altı ülkede yayımlanan, otuz üç dile çevrilen bu ilk romanıyla büyük bir başarı kazanan genç yazar, artık sadece yazıyor.

edebiyathaber.net (25 Ekim 2016)

Yorum yapın