Nazım Hikmet şiirleriyle anılıyor

Mayıs 8, 2022

Nazım Hikmet şiirleriyle anılıyor

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Nazım Hikmet’in doğumunun 120. vefatının 59. yılına özel şiir dinletisi etkinliği düzenliyor. Vakfın etkinlik duyurusu şöyle:

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Türk edebiyatının kutup yıldızı Nâzım Hikmet’in 59. yıldönümünde bambaşka bir etkinliğe imza atıyor. Etkinlik sayesinde, Nâzım Hikmet şiirleri, sosyal medya aracılığıyla herkesin yaşamına daha çok dokunacak. Kurulacak zincir aracılığıyla, yurttaşlar, Nâzım Hikmet şiirlerini söyleyerek dilden dile yayacaklar.

1902 yılında doğan Nâzım Hikmet, 3 Haziran 1963 günü dünyaya veda etmişti. Türk edebiyatının en çok okunan, en çok paylaşılan, en ileri ismi Nâzım Hikmet; her yıl 3 Haziran’da anılıyor. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, bu yıl etkinlikleri sosyal medyaya da taşıyor. Herkesin katkı sunabileceği etkinlik, 9 Mayıs’ta, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılacak videoyla başlayacak. Rutkay Aziz’in söyleyeceği Nâzım Hikmet şiiriyle ilk halkası kurulacak zincir, 3 Haziran’a kadar büyüyecek. Nâzım Hikmet seven yurttaşlar da etkinliğe kendi davetleriyle, kendi söyleyeceği şiirlerle katılacak. Böylece 3 Haziran’a kadar sosyal medyada Nâzım Hikmet’in şiirleri ses olup yayılacak.

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2022)

Yorum yapın