22 Aralık’ta Italo Calvino’nun “Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu”su online ele alınıyor

Aralık 18, 2020

22 Aralık’ta Italo Calvino’nun “Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu”su online ele alınıyor

22 Aralık 18.00’de yapılacak Erkan Irmak ile “Uzak Mesafeli Yakın Okumalar” online söyleşisinde Italo Calvino’nun “Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu” kitabı ele alınacak.

Çizer: Alp İz

Italo Calvino’nun 1979’da yayımladığı “Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu”, okuma deneyimini kitabın odağı haline getiren çerçeve hikâye tarzıyla postmodernist edebiyatın en bilinen ve en çok tartışılan romanlarından biridir. Calvino’nun metnini oluştururken kullandığı anlatım teknikleri, bakış açısı ve türler arasındaki geçişler, romanı hem biçimsel hem içerik olarak kendinden önceki edebiyat geleneğinden ayırır. En kısa tanımıyla “kitaplar hakkında bir kitap” olan “Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu” okurlarına oyunlu, karmaşık ve eğlenceli bir bulmaca vaat eder. Bir kış gecesi gerçekleştireceğimiz bu seminerde Calvino’nun yapmak istediklerini, romanın bıraktığı etkiyi ve sonuçlarını postmodernist anlatının imkânlarını ve ortaya çıkış nedenlerini konuşacağız.

Türk dili ve edebiyatı uzmanı Dr. Erkan Irmak’ın hazırlayıp sunduğu, Yapı Kredi Yayınları’nın Türk ve dünya edebiyatının klasikleşmiş modern yapıtlarını odağına alan söyleşi dizisi “Uzak Mesafeli Yakın Okumalar” her ay farklı bir yapıta odaklanıyor.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye buraya tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2020)

Yorum yapın