Nâzım Hikmet 3 Haziran’da anılıyor

Mayıs 1, 2022

Nâzım Hikmet 3 Haziran’da anılıyor

Evrensel değerimiz Nâzım Hikmet sonsuzluğa gidişinin 59. yılında şiirlerle, şarkılarla, söyleşilerle anılıyor.  

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle 3 Haziran 2022 günü, saat 13.00’de Beşiktaş Akatlar Sanatçılar Parkı Nâzım Hikmet Anıtı’nda çiçekler, şiirler ve şarkılarla anacak. Programda; Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, tiyatrocu Altan Gördüm Nâzım Hikmet şiirleri söyleyecek, Mazlum Çimen şarkılarıyla yer alıyor.

Dikili Belediyesi ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ortak etkinliği 3 Haziran saat 19:00’da ‘Çocukların Barışı’ sergisiyle başlayacak. Vakıf Danışma Kurulu Üyesi, araştırmacı gazeteci Barış Terkoğlu ‘Nâzım Hikmet’in Vatandaşlık Hakkı’ adlı söyleşisiyle etkinlikte konuşmacı olacak. Nebil Özgentürk ve Bir Yudum İnsan ekibinin hazırladığı ‘Nâzım Hikmet 120 Yaşında, Nâzım Hikmet Vakfı 30 Yaşında’ belgesel gösteriminin ardından Serenad Bağcan anmada Nâzım Hikmet şarkıları seslendirecek. 

İstanbul’da Ataşehir Belediyesinin düzenlediği Cevap Çapan’ın onur konuğu olduğu 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri, Cemal Reşit Rey ‘de yapılacak gala ile başlayacak. Anmada Vakıf Genel Sekteri şair Turgay Fişekçi de yer alacak. 

Aynı günün akşamı Sarıyer Belediyesi 9. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde saat 19:00’da Vakıf Başkan Vekili Özcan Arca ‘Sonsuza Dek Nâzım Hikmet’ adlı söyleşiyle yer alacak. 

Ayrıca, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Nâzım Hikmet’in 120. Doğum yılı nedeniyle 2022 Eylül ayında başlatacağı bir burs projesiyle Nâzım Hikmet üzerine çalışma yapacak yüksek lisans öğrencilerine destek olacak. Burs Yönergesi ve koşulları Temmuz ayında Vakıf web sitesinden ilan edilecek. 

edebiyathaber.net (1 Haziran 2022)

Yorum yapın