“Naj” yeniden raflarda!

Ocak 20, 2015

“Naj” yeniden raflarda!

naj hakan şenocakHakan Şenocak’ın, 1998 Sabahattin Ali Öykü Ödüllü kitabı “Naj”, 10 yıllık bir aradan sonra Dedalus Kitap etiketiyle yeniden okurlarının karşısına çıkıyor.

Gerçeküstücü bir anlatımla fantastik öykülerin toplandığı kitap, Şenocak’ın deyişiyle, “gerçeklerden yola çıkarak mümkün görünmeyen olayların yaratımı”nı sunuyor.

Arka kapaktan:

Naj, okurlara göre son otuz yılın en değerli öykü kitaplarından birisi. Zaman ilerledikçe eskimek yerine yenileniyor, güç kazanıyor. Her ne kadar klasik anlatı geleneğine yakın dursa da, içinde tuttuğu imgelerden birinin parıltısı, kurguda ufak, zarif bir dokunuş bir anda okurun tüm alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmesini sağlıyor. Naj ve Tatlı Tatlı Ölebileceğiniz Bir Yer ile başlayan cezp edici okuma şöleni, hiç kimsenin unutamayacağı türden. Hakan Şenocak’ı tanıyorsunuz!

“Hakan Şenocak, fantastikle gerçek arasındaki geçişlerle ustaca oynayarak, ama gerçeküstünü gerçeği vurgulamada satranç taşı gibi kullanarak, insan yüreğinin karmaşasına, güzelliğine eğiliyor ve bunu yaparken kusursuz bir dil ustalığı gösteriyor. Öyküleri sağlam, duyarlı ve çekici.” – İnci Aral

“Günlük yaşantımızda nesneleri, mekanları ve olayları kendi parçamız haline getiririz. Oysa Hakan Şenocak, algımızı tersine çevirir: Onun öykü kahramanları bir nesnenin, mekanın veya olayın parçasıdır. Bu yaklaşım, kanımca çok yeni ve olağanüstü önemli. Hakan Şenocak, öykülerinden yeni bir algı dizgesi kurarken, dil ve biçim yönünden de köklü bir değişimi haber veriyor.” – Gürsel Korat

“Hepimizin, herkesin öykücüsü Hakan Şenocak.”– M. Sadık Aslankara

Hakan Şenocak, 1961’de Ankara’da doğdu. İlk kitabı Karanfilsiz’i A. Ü. DTCF Tiyatro bölümünde öğrenciyken yazdı. Bu kitabı 1987 Akademi Kitabevi Öykü birincilik ödülü kazandı. Yazmaya sekiz yıl ara verdikten sonra, 1988 Sabahattin Ali Öykü Başarı Ödülü’nü kazanan üçüncü kitabı Naj’dan (1999) sonra, Hayatta Kalma Oyunu (2001) ve Sevgili Nefret (2002) adlı öykü kitapları yayımlandı.

edebiyathaber.net (20 Ocak 2015)

Yorum yapın