Mustafa Çiftci’nin yeni öykü kitabı yakında

Kasım 22, 2021

Mustafa Çiftci’nin yeni öykü kitabı yakında

Mustafa Çiftci’nin yeni öykü kitabı “Ağlaya Ağlaya Öldük Anam Bacım” yakında İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Anasına gurban oğullar, oğullarının sesinden her şeyi anlayan babalar.

Badır budur konuşan enişteler, eltiden yana dertli gelinler.

Kafası cıva gibi ziv ziv akan deliler, lacivert pantolla beyaz göynek giyenler.

Maykıl Ceksın’a taş çıkartan bebeler, Bergen konserine yevmiye sayan taşralı muallimler.

Daha neler neler… Es garibin bağrına!

Ağlaya Ağlaya Öldük Anam Bacım, bozkırın sesi, nefesi.

Bazısında yokluk, bazısında gariplik kokusu…

Mustafa Çiftci, her şeye rağmen gülen gözlerle bakıyor hayata.

Kedere neşe katarak anlatıyor hikâyelerini.

“Dayanamam anamın kederlenmesine. Hemen ağzımla saz sesi, darbuka sesi çıkarır, bir yandan da oynarım. Anam o zaman azıcık da olsa güler. ‘Hah şöyle gül aslanın anası. Benim kimim var? Sen de ağlarsan ben hepten biterim, kölesi olduğum anam,’ derim. Ben oynadıkça annem beni seyreder. Cibicik çalar. Tempo tutar.”

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.

Mustafa Çiftci

1977’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Yozgat’ta tamamladı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2000-2001 yıllarında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulundu. Dönüşünde İngilizce okutmanlık, metin yazarlığı, radyo ve TV programcılığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Çeşitli dergilerde yayımlanmış hikâyelerini Adem’in Kekliği ve Chopin (Ülke Edebiyat, 2012; İletişim Yayınları, 2015) adlı kitabında topladı. İkinci kitabı Bozkırda Altmışaltı (İletişim Yayınları, 2014) Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “2014 Yılının En İyi Hikâye Kitabı” seçildi. Ah Mercimeğim (İletişim Yayınları, 2017) ve Kalfa Uykusu (İletişim Yayınları, 2021) dışında (Tanıl Bora’yla birlikte) iki derleme kitabı da bulunmaktadır: Yengeler Cumhuriyeti (İletişim Yayınları, 2017) ve Enişte Risalesi (İletişim Yayınları, 2019). Çiftci, 2016 yılında da Necip Fazıl Ödülleri kapsamında “İlk Eserler Ödülü” almıştır.

edebiyathaber.net (22 Kasım 2021)

Yorum yapın