Andrés Neuman’dan “Yalnız Konuşmalar”

Haziran 29, 2016

Andrés Neuman’dan “Yalnız Konuşmalar”

Yalnız KonuşmalarAndrés Neuman’ın “Yalnız Konuşmalar” adlı kitabı, Soyka Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İngiliz Granta dergisi tarafından 2010’da “tüm dünyada İspanyolca yazan en iyi 22 yazar” arasında gösterilen, eserleri 22 dile çevrilen ve pek çok ödül alan Arjantinli yazar Andrés Neuman, Türkçede ilk kez “Yalnız Konuşmalar” kitabıyla okurların karşısına çıkıyor.

Yalnız Konuşmalar, insanların ölüm, sevgi, cinsellik ve yalnızlık üzerine düşüncelerinin nasıl değiştiğini bir aile üzerinden, sade ve akıcı bir dille anlatıyor.

Konsantre olduğunda hava durumunu değiştirebileceğine inanan 10 yaşındaki Lito, Pedro adını verdikleri kamyona atlayıp babasıyla yolculuğa çıkıyor. Bu gezide yeni yerler, yeni insanlar keşfeden Lito, bunun ölmek üzere olan babası Mario’yla son yolculuğu olduğunu bilmiyor. Mario’nunsa, oğluna hayat boyunca unutamayacağı güzel bir anı daha bırakmak dışında hiçbir hedefi kalmamış.

Ve Elena, Mario’nun eşi, Lito’nun annesi… Yıllardır sevdiği ve bağlandığı adamın ölüme yaklaşmasının ağırlığını, geride kaldığı evinde edebiyata, yazarlara ve sıradışı bir aldatmaya sığınarak atlatmaya çalışıyor. Kendi bedenini yeniden keşfediyor, yaşamına nasıl devam edeceğini sorguluyor.

Yalnız Konuşmalar, Lito, Mario ve Elena’nın kendileriyle konuşmalarını tek bir metinde aktararak kadın, erkek ve 10 yaşındaki bir çocuğun hayatı nasıl algıladığını kısa ama vurucu bir biçimde gösteriyor.

edebiyathaber.net (29 Haziran 2016)

Yorum yapın