Münir Göle’den iki yeni fotoğraf kitabı

Temmuz 24, 2020

Münir Göle’den iki yeni fotoğraf kitabı

Münir Göle’nin BİEİ ve EYJAFJALLAJÖKULL adlı fotoğraf kitapları Alakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazar, çevirmen ve fotoğraf sanatçısı Münir Göle’den iki yeni fotoğraf kitabı… Münir Göle, dünyanın hemen hemen her yerinde, deyim yerindeyse “ayak basılmamış” bölgelerde fotoğraf çeken, bu fotoğrafların büyük özel baskılarını Avrupa’nın büyük salonlarında sergileyen bir sanatçı. Göle’yi aradığınızda, telefonu çekmiyorsa eğer, muhtemelen uzak, yabanıl bir noktada fotoğraf çekmektedir.

Daha önce FOGO ve TROMSØ başlıklı fotoğraf kitaplarını yayınladığımız sanatçı bu kez iki yeni özel baskı fotoğraf kitabıyla geliyor: BİEİ ve EYJAFJALLAJÖKULL. Kitapların başlangıç sayfalarında Oğuz Demiralp ve Faruk Duman’ın birer kısa denemesi yer al BİEİ ve EYJAFJALLAJÖKULL kitapları özel kuşe fotoğraf kâğıdına siyah beyaz olarak basıldı, iplikle dikildi. Kitapların tasarımını usta sanatçımız Mehmet Ulusel yaptı.

“Münir Göle –benim bulunduğum İstanbul açısından- dünyanın sonuna gidiyor. Ne için? El değmemiş, ayak basılmamış kar örtüsü bulmak için…” Faruk Duman (Biei)

“Acaba anlıyor muyuz bu doğanın dilini? ‘Kar bütün pislikleri örter,’ dediğimize göre anlamamız gerekir.” Oğuz Demiralp (Beyazın Çağrısı)

edebiyathaber.net (24 Temmuz 2020)

Yorum yapın