Mukavemet Dergi Temmuz sayısı raflarda

Temmuz 3, 2017

Mukavemet Dergi Temmuz sayısı raflarda

Mukavemet Dergi Temmuz sayısı Adalet İnadı başlığıyla yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bugüne kadar sırasıyla korku, öfke, cesaret ve umut dosyalarını işleyen Mukavemet Dergi, Temmuz sayısında İnat dosyasını Gandi kapağıyla sayfalarına taşıdı.

Aylık olarak yayınlanan Mukavemet’in Temmuz sayısında; üzerinden bir yıl geçen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardında bıraktığı sorularını, hala aydınlatılamayan karanlık yanlarını ve KHK’larla gelen hukuksuzluklarını Güven Gürkan Öztan, Mehmet Bekaroğlu ve Abdüllatif Şener değerlendiriyor.

Ankara Güvenpark’tan başlayan Adalet Yürüyüşü’nü gün be gün yaşananlarıyla aktaran Mukavemet, Meral Danış Beştaş’la da Sur’daki yıkımı konuştu.  2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Katliamı’nın Evren Barış Yavuz, Gani Kaplan ve Ali Kenanoğlu’yla birlikte ele alındığı sayıda Temmuz ayında yaşanan bir başka katliam olan Suruç, tanıkları Çağla Seven, Bawer Güner ve Koray Türkay’ın tanıklıklarıyla aktarılıyor.

Mukavemet’in İnat dosyasında Gazeteci Mustafa Hoş ile geride bıraktığımız bir yılın inat başlıkları üzerinde değerlendirildiği bir röportaj yer alırken dosyada KHK ile ihraç edilen Akademisyen Süreyya Karacabey, Ankara sokaklarına taşınan akademinin inadını, Hazel Başköy, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönme talebiyle başlattığı direnişin sembolü haline gelen Yüksel inadını, Galip Uyar, Kemal Türkler’in yaşama inadını, Doğan Alpaslan Demir, egemenin inadını, Vildan Tekin, meydanlarla sembolleşen mekânın inadını, Sezai Sarıoğlu da Turgut Uyar’dan Ece Ayhan’a serçe inadını kaleme aldı.

Murat Beşer, Tunay Bayrak ve Çiğdem Usta’nın yazı dizilerini sürdürdüğü Mukavemet Temmuz sayısında ayrıca Ali Rıza Güngen Avrupa’daki yeni siyasal düzlemi analiz ederken Hasan Öztoprak da Herman Hesse’nin bilinçaltına yaptığı yolculuğa eleştirel bir mercek tuttu.

Adalet İnadı’nı odağına alan Mukavemet Dergi’nin Temmuz sayısını tüm Türkiye’de gazete bayileri ve kitabevlerinden edinebilirsiniz.

Mukavemet’in Temmuz sayısına yazan, çizen ve katkı veren isimler şu şekilde:

Ali Rıza Güngen, Ayşegül Ekinci, Can Atalay, Can Ersal, Can Çelik, Çiğdem Usta, Doğan Alpaslan Demir, Hazel Başköy, Esen Acarer Kahya, Evren Barış, Fatih Kıyman, Güven Gürkan Öztan, Hasan Öztoprak, Galip Uyar, Ufuk Koşar, Sezai Sarıoğlu, Süreyya Karacabey, Kemal Sarıtepe, Mine Yörük, Murat Beşer, Rıfat Doğan, Taylan Kesanbilici, Tunay Bayrak, Vildan Tekin, Yeşim Dinçer ve Mukavemet dostları…

edebiyathaber.net (3 Temmuz 2017)

Yorum yapın