Mukavemet Dergi Haziran sayısı çıktı

Haziran 1, 2017

Mukavemet Dergi Haziran sayısı çıktı

Mukavemet Haziran Görsel 1Mukavemet Dergi Haziran sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

 ‘Mademki dağılmış pazar yerlerine benziyor memleket; o vakit Mukavemet’ diyerek yayın hayatına başlayan Mukavemet Dergi Haziran sayısıyla raflarda…

İlk üç sayısında sırasıyla korku, öfke ve cesaret dosyalarını işleyen Mukavemet Dergi, “Beşinci Günün Şafağında: Umut” kapağıyla Haziran sayısında Umut dosyasını sayfalarına taşıdı.

Aylık olarak yayınlanan Mukavemet’in Haziran sayısında; aradan 4 yıl geçse de mizahıyla, siyaset yapma biçimiyle, geriye bıraktığı umut bakiyesiyle hayatımızdaki yerini koruyan Gezi Direnişi’ni Ateş İlyas Başsoy, Levent Üzümcü ve Komşu Kapısı’ndan Tolga Bektaş değerlendiriyor.

Siyaset Meclisi sayfalarında Erdoğan’ın Trump ile görüşmesini siyasal İslamcıların 1950’lerden günümüze kadar ABD ile olan ilişkileriyle birlikte ele alan Mukavemet, yazar Tayfun Atay’la yaptığı “Amerikan Türkçesiyle yazılmış bir Müslümanlık” başlıklı söyleşiye ve Mete Kaan Kaynar, Behlül Özkan, Hakan Güneş ve Faik Bulut gibi isimlerin görüşlerine yer veriyor. Siyaset sayfalarında ayrıca, Can Atalay referandum sonrasında solda birleşik bir zemin ihtiyacına değinirken, akademisyen Deniz Yıldırım, Erdoğan’ın genel başkanlığı koltuğuna tekrar oturduğu AKP Kongresi’ne dair notlar aktarıyor.

Mukavemet’in Haziran sayısında 15-16 Haziran İşçi Direnişi’nde direnişi bastırmak için görevlendirilen bir teğmen olan Atilla Özsever o günleri anlatıyor. Melda Onur ise Havana’nın 1 Mayıs’ını Küba’dan Mukavemet sayfalarına yansıtıyor. Bu sayıda ayrıca İdil Engindeniz Şahan’ın Türkiye’de 25. yılına giren Onur Haftası’nın dünü ve bugününü, Tarkan Kaynar’ın trend bir kentli söylem olarak Ege’ye göçme fikrini, Mustafa Kara’nın ölüm yıldönümlerinde Nazım Hikmet ve Ahmed Arif’in dizelerindeki umut hissini, Akif Kara’nın Ömer Lütfi Akad imzasıyla iç göç sorununa farklı bir yaklaşım getiren Diyet filmini ve M. Emir Uslu’nun İngiltere seçimlerinde Corbyn’in liderliğini yaptığı İşçi Partisi’nin şansını değerlendirdiği yazılar okuyucuyla paylaşılıyor.

Murat Beşer, Tunay Bayrak ve Çiğdem Usta da yazı dizileriyle Mukavemet Haziran sayısında.

Mukavemet Dergi’nin Haziran sayısı tüm Türkiye’de gazete bayilerinde ve kitabevlerinde yer alırken derginin yazarları ve okurları 03-11 Haziran tarihlerin arasında 9. Kadıköy Kitap Günleri’nde de bir araya gelecek.

Mukavemet’in Haziran sayısına yazan, çizen ve katkı veren isimler şu şekilde:

Akif Kara, Ali Murat Hamarat, Ateş İlyas Başsoy, Atilla Özsever, Arzu Süzmen, Aptülika, Başak Bingüler, Behlül Özkan, Can Atalay, Can Ersal, Canan Coşkan, Cüneyt Akman, Çiğdem Usta, Deniz Yıldırım, Doğan Alpaslan Demir, Engin Günay, Emir Uslu, Emrah Çetin, Emre Tansu Keten, Esen Acarer Kahya, Faik Bulut, Fuat Ercan, Galip Uyar, Gökçe Çataloluk, Hakan Güneş, Hasan Öztoprak, İdil Engindeniz Şahan, İsmail Cem Özkan, Kazım Şimşek, Levent Üzümcü, Melda Onur, Mete Kaan Kaynar, Mine Yörük, Murat Beşer, Mustafa Kara, Özgür Erbaş, Rıfat Doğan, Sunay Akın, Şafak Tanrıverdi, Tayfun Atay, Tolga Bektaş, Tuba Torun, Tunay Bayrak, Ufuk Koşar ve Mukavemet dostları…

edebiyathaber.net (1 Haziran 2017)

Yorum yapın