“Müge Vicdanımızdır, Tanıyoruz, Tanığıyız”

Mart 16, 2012

“Müge Vicdanımızdır, Tanıyoruz, Tanığıyız”

Çocuklar İçin Adalet Takipçileri, antropolog-yazar Müge Tuzcu için adalet talebiyle imza kampanyası başlattı. İlk gün, binden fazla imza toplandı. 

Çocuklar İçin Adalet Takipçileri Müge Tuzcu için adalet istemiyle bir imza kampanyası başlattı.

Kamuoyunun daha çok kitabında anıldığı ismiyle, Müge Tuzcuoğlu olarak tanıdığı antropolog-yazar Müge Tuzcu, imza metninde “çocuklara yönelik adaletin sağlanması için çalışan bir vicdan” olarak tanımlandı.

“Müge'nin suçsuz olduğunun tanığıyız” denilen metinde, Tuzcu'nun yoksul çocuklar ve savaşın çocukları için çalıştığı vurgulandı. 

 

Müge Tuzcuoğlu için aktif olarak içinde olduğu ÇİAT'ın (Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları) hazırladığı bildiri şöyle:

“Diyarbakır'da toplumsal gösterilere katılan çocuklarla yaptığı çalışma sonucunda, bir babanın deyişini kitabına isim yapıp “Ben bir taşım” diyebilecek kadar cesur ve vicdanlıdır Müge…

Bir antropolog ve yazar olan Müge Tuzcuoğlu, 9 Mart Cuma günü evine yapılan baskın sonucunda gözaltına alınıp tutuklandı. Arkadaşımızın tutuklanması, AKP'nin Kürt halkına yönelik tutuklama baskılarının ulaştığı düzeyinin ne denli pervasızlaştığını bize gösteriyor aslında. Avukatları, gazetecileri, bilim insanlarını uydurma KCK operasyonları çerçevesinde, tamamen hukuksuz biçimde ve masumiyet karinesini hiçe sayarak tutuklayarak cezaevlerine gönderen anlayışın, artık Kürt çocuklarla çalışma yapan arkadaşlarımıza kadar uzanmış olduğunu üzülerek görüyoruz.

Müge arkadaşımızdır, çocuklara yönelik adaletin sağlanması için çalışan bir vicdandır Müge. Tanıyoruz, Müge'nin adalet diyen vicdanının tanığıyız.

Müge arkadaşımızdır, Uğur Kaymaz öldürüldükten sonra artık hiç bir şeyin anlamı kalmadı diyecek kadar vicdanlı ve Artvin'den Diyarbakır'a gelip, Sarmaşık Derneği bünyesinde savaşın yıkımını çocukların üzerinden almaya çalışacak kadar cesurdu. Bir savaş neslinin “o bizim Müge ablamız” dediği arkadaşımızdır O, tanıyoruz, tanığıyız.

Gözlatına alınmadan sadece on gün önce, Pozantı'daki çocukların çığlıklarına kulak vererek Bebekten tecavüzcü yaratanların karanlığını sorguluyordu yazısında… Tıpkı Pozantı haberini yapan Özlem Ağuş gibi, aynı gün tutsak ettiniz Müge'yi de… Müge Pozantı'daki çocukların vicdanıdır, tanıyoruz, tanığıyız…

Bizler “Çocuklar İçin Adalet Takipçileri” olarak, çocukların adaletli bir dünyada, barış içinde yaşaması için tüm arkadaşlarımız gibi Müge Tuzcuoğlu'nun da vicdanlı duruşunu biliyoruz. Müge'nin yoksul çocuklar için, savaşın çocukları için çalıştığının biliyoruz ve Müge'nin suçsuz olduğunun tanığıyız…

“Ben bir taşım” diyorsa bir baba ve Müge bunu kitaplaştırıp bizlerle buluşturuyorsa, biz de taştan devlete, taşlaşan vicdanlara karşı tüm gücümüzle haykırıyoruz: Müge vicdanımızdır, tanıyoruz, tanığıyız.”

Kampanyaya ilk günden adalet, özgürlük, insan hakları, çocuk hakları alanlarında önemli çalışmalar gerçekleştiren bilim insanları ve sanatçılar başta olmak üzere Şahika Yüksel'den Gençay Gürsoy'a, Latife Tekin'den İsmail Beşikçi'ye, Aslı Erdoğan'dan Osman Kavala'ya binin üzerine katılımcı imza attı.

Kaynak: edebiyathaber.net (16 Mart 2012)

Yorum yapın