Mor Çatı Anlatıyor Podcast Serisi Yaşadığım Şiddet Mi? isimli ilk bölümüyle yayında

Ağustos 28, 2021

Mor Çatı Anlatıyor Podcast Serisi Yaşadığım Şiddet Mi? isimli ilk bölümüyle yayında

Mor Çatı’nın hazırladığı podcast serisi “Mor Çatı Anlatıyor Yaşadığım Şiddet Mi?” isimli ilk bölümüyle dinleyiciyle buluştu.

Program tanıtımından:

Kadına yönelik şiddet bugün geçmişe kıyasla çok daha bilinen bir olgu olsa da biz kadınlar yaşadığımız şiddetin adını hemen koymakta güçlük çekebildiğimiz gibi utanç, suçluluk gibi duygular hissedebiliyor ve ilişkiden kolayca çıkamayabiliyoruz. Mor Çatı’da kadınlarla kurulan dayanışma bizlere erkek şiddetinin karmaşık ve zorlu yapısı kadar kadınların bu şiddete karşı gücünü de gösteriyor. Bu podcast serisinde Mor Çatı deneyiminden hareketle erkek şiddetinin kadınlar üstündeki etkisini, kadınları şiddet ilişkisinde tutan nedenleri ve kadınların şiddetten uzaklaşma mücadelelerini tartışıyoruz.

Erkek şiddeti oldukça yaygın olduğu halde şiddet davranışlarının pek çoğunun normal kabul edilmesi, toplumsal cinsiyet rollerinin etkisi, şiddetin etkileri gibi pek çok nedenle yaşadığımız şiddeti tespit etmek oldukça zor. Yaşadığım Şiddet Mi? isimli ilk bölümde kadına yönelik şiddeti, kaynağını, şiddetin biçimlerini ve tüm bunların kadınlar olarak bizi nasıl etkilediğini konuşarak yaşadığımız şiddeti tespit etmek neden zor sorusuna yanıt arıyoruz.

Podcast serisine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. 

https://podcasts.apple.com/tr/podcast/1-ya%C5%9Fad%C4%B1%C4%9F%C4%B1m-%C5%9Fiddet-mi/id1582799080?i=1000533308207

Yorum yapın