“Modern Sanat ve Edebiyat” atölyesi kayıtları başladı

Mart 31, 2021

“Modern Sanat ve Edebiyat” atölyesi kayıtları başladı

Osman Erden ile “Modern Sanat ve Edebiyat” atölyesi 13 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında online olarak yapılacak.

Osman Erden’in yürütücülüğünde online gerçekleştirilecek olan atölye 4 hafta devam edecek ve toplam 8 saat sürecek. Kontenjan sınırlaması yok. Atölye en az 10 kişilik bir grup ile açılacak. Atölye, 13 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Perşembe günleri 19:00-21:00 saatlerinde yapılacak. Atölye hakkında ayrıntılı bilgi için [email protected] adresinden bağlantıya geçebilirsiniz.

Lord Byron, Charles Baudelaire, Emile Zola, Guillane Apollinaire, T.F. Marifetti, Tristan Tzara, Andre Breton ve diğer birçok edebiyatçı modern sanatın gelişimini bazen dolaylı bazen de doğrudan etkilemişlerdir. Bu atölyede edebiyat ve modern sanat arasındaki güçlü ilişkiye değinilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde “Nasyonel Sanatın Alman Sanatına Yansıması” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayan Osman Erden, “Türkiye’de Güncel Sanat Alanını Şekillendiren Unsurlar” teziyle doktorasını aldı. MSGSÜ Sanat Tarihi bölümünde öğretim üyeliğine devam eden Erden, UNESCO’ya bağlı Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Şubesi’nin 2008-2011 yılları arasında yönetim kurulu üyeliğini, 2011-2014 yılları arasında başkanlığını yaptı.

edebiyathaber.net (31 Mart 2021)

Yorum yapın