Moda ve Sosyete adlı blogun yazarı Pelin Kaya’dan: “Göründüğün Kadar Varsın”

Haziran 8, 2022

Moda ve Sosyete adlı blogun yazarı Pelin Kaya’dan: “Göründüğün Kadar Varsın”

Pelin Kaya’nın Göründüğü Kadar Varsın adlı kitabı, Destek Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Görülmek İçin Her Şeyi Göze Alanların Çağı

Sosyal medyada sergilemediğimiz hiçbir şeyi layıkıyla yaşamadığımızı düşündüğümüz garip bir çağda yaşıyoruz. Görünür olmak onaylanmak ve beğenilmek demek olduğundan giderek daha önemli hale geliyor… Peki, görülmek için neleri göze alabiliriz? Ya da her an her yerde gördüğümüz figürler bu duruma gelebilmek için neler yaptı?

Moda ve Sosyete adlı bloğuyla başlayan macerası milyonlarca görülmeye ulaşan Pelin Kaya Göründüğün Kadar Varsın adlı kitabıyla okurlarına başlangıcından günümüze sosyal medya macerasını anlatıyor.

Moda ve Sosyete’nin 14 yıllık yolculuğunda kimler görülmek için neler yaptı? Bütün bu süreç boyunca sosyal medya nasıl gelişti? “Influencer”lık nasıl gerçek bir para kazanma modeline dönüştü?

Pelin Kaya’nın yazdığı Göründüğün Kadar Varsın Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“Görünürlük, Bedelini Ödemeye Hazırsan Her Zaman Kazandırır!”

“Görülmek istemekte yanlış bir şey yok. Asıl mesele, görülmediğimizde nasıl tepki verdiğimiz veya görülmek uğruna neleri göze aldığımızdır.”

Evet, belki ben de görüldükçe, duyuldukça var oldum ama sırf görülmek için de her şeyi göze almadım; değerlerimden, karakterimden ödün vermedim. Ama verenleri gördüm…

Elinizde tuttuğunuz bu kitap hem çok konuşulan “Moda ve Sosyete”nin 14 yıllık yolculuğunu hem de neredeyse hayatımızın her alanına hükmeden sosyal medyanın gelişimini ve gerçek bir para kazanma modeline dönüşme macerasını anlatıyor.

“Çakma” marka kullanan sosyetiklerden, başkasının tasarımına “benim” diyen modacılara uzanan bu eğlenceli hikâyede, “görünür olmak için her şeyi göze alanları” çekiştirelim ve konu buralara nasıl geldi hep birlikte anlayalım.

edebiyathaber.net (8 Haziran 2022)

Yorum yapın