Mine Söğüt söyleşi ve atölyesi CerModern’de

Aralık 16, 2022

Mine Söğüt söyleşi ve atölyesi CerModern’de

Mine Söğüt ile edebiyat söyleşisi 17 Aralık Cumartesi, “Ahlak Belanızı Versin” başlıklı atölye 18 Aralık Pazar günü CerModern’de düzenleniyor.

Söyleşi

On iki yıldır çağdaş edebiyat faaliyetlerinin yürütüldüğü CerEdebiyat’ın aralık ayındaki söyleşi konuğu gazeteci ve yazar Mine Söğüt olacak.

Mine Söğüt, 1968’de İstanbul’da doğdu. 1985’te Kadıköy Kız Lisesi’nden mezun oldu ve aynı yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne girdi. Lisans eğitimini 1989’da tamamladı ve aynı bölümde yüksek lisansa devam etti. Gazeteciliğe 1990’da Güneş gazetesinde başladı. Daha sonra Tempo dergisi ve Yeni Yüzyıl gazetesinde çalıştı. Haberci adlı televizyon belgeselinin metin yazarlığını yaptı. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazı ve röportajları yayımlandı. Yurt dışında en çok çevirisi yapılan yazarlarımızdan biri olan Söğüt, farklı türlerdeki eserleriyle çağdaş Türk edebiyatının en özgün kalemlerinden biri.

Moderatörlüğünü Bilal Acarözmen’in yapacağı söyleşi, 17 Aralık Cumartesi günü saat 14.30’da, CerModern’in konferans salonunda gerçekleşecek.

Etkinlik herkese açık ve ücretsiz.

Atölye

18 Aralık Pazar 11.00-18.00 saatleri arasında Mine Söğüt yürütücülüğünde gerçekleşecek olan atölye, “Ahlak Belanızı Versin” adını taşıyor. 

Gazeteci Yazar Mine Söğüt’ün rehberliğinde düzenlenen Ahlak Belanızı Versin atölyeleri katılımcılara alışkanlıkların, ezberlerin ve tabuların ardına geçerek bambaşka bir bakış açısıyla olağandışı bir medya okur yazarlığı tecrübesi yaşatmayı vaat ediyor.

Katılımcılarla birlikte okunan metinler ve bu metinler üzerine yapılan zorlu tartışmalar ekseninde ilerleyen atölye, kolektif ahlak algısına dair zorlu bir deşifreyi hedefliyor.

Katılımcıları bu deşifreye kışkırtacak metinler ve tartışma başlıkları:

11.00-14.00
1- “Yediğimiz kuzu ve sevdiğimiz kuzu”
Doğan Kardeş dergisinden alıntılanan bir okur mektubundan yola çıkarak farkındalık üzerine tartışma.
2- Bir ihtilalin ardı ve gazeteci ahlakı
1960 askeri müdahalesinden sonra Çetin Altan’ın yazdığı bir köşe yazısından yola çıkarak toplumsal vicdana ve reflekslere analiz.
3- Siyasi cinayetler ne işe yarar?
Ertuğrul Özkök’ün 2009 yılında gazeteciliğe dair yazdığı bir köşe yazısından yola çıkarak basın ahlakının kendi ahlaksızlığını popülerleştirme cüreti üzerine düşünme.

14.00-15.00 yemek molası

15.00-18.00
Katil kim?
Bir “tecavüz” ve “intihar” haberinin özelinde, medyanın içerik etiğinden yola çıkarak bireysel ahlak anlayışımıza mercek tutacak kavramlar üzerine tabuları zorlayan tartışmalar ve “Başka bir ahlak mümkün mü?” sorusu üzerine düşünme pratiği.

Atölyeye katılım için 16 Aralık tarihine kadar CerModern’e ulaşabilirsiniz: [email protected]

Atölye bedeli 400 TL.

edebiyathaber.net

Yorum yapın