“Gençler İçin Koleksiyon Eserleri Deposu Turu” Arter’de

Mayıs 16, 2024

“Gençler İçin Koleksiyon Eserleri Deposu Turu” Arter’de

Arter’in 15-18 yaşarası gençleri çağdaş sanatla yakınlaştırmayı amaçlayan etkinlikleri, 24 Mayıs Cuma günü 16:30’da “Gençler İçin Koleksiyon Eserleri Deposu Turu”; 25 Mayıs Cumartesi günü 13:00’te ise “Teneffüs” başlığıyla gerçekleşecek.

Koleksiyon Eserleri Deposu turunda gençler, Arter’in -5. katındaki deposunu ve burada muhafaza edilen Arter Koleksiyonu’na ait eserlerin bir kısmını keşfederken bilgi edinme ve soru sorma imkânı da bulacaklar. “Teneffüs” etkinliğinde ise projenin yürütücüleri, Arter’in güncel sergilerinde yer alan iki eseri lise öğrencisi gençlerle birlikte sergi mekânında yorumlayacaklar. “Gençler İçin Koleksiyon Eserleri Deposu Turu” için biletler, Arter’in giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletixten temin edilebilir. Katılımın ücretsiz olduğu “Teneffüs”e katılmak içinse [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli.

GENÇLER İÇİN KOLEKSİYON ESERLERİ DEPOSU TURU

15–18 yaş aralığındaki katılımcılara yönelik Gençler İçin Koleksiyon Eserleri Deposu Turu24 Mayıs 2024 Cuma günü saat 16:30’da gerçekleşecek. Bu yıl 18–24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Müzeler Haftası kapsamında düzenlenen Koleksiyon Eserleri Deposu turunda katılımcılar Arter’in -5. katındaki deposunu ve burada muhafaza edilen Arter Koleksiyonu’na ait eserlerin bir kısmını keşfedecekler. Gençlerin Arter’in Koleksiyon ekibi eşliğinde müzenin derinliklerine yapacağı bu gezintide, bir müze koleksiyonunda yer alan eserlerin saklanma koşulları ve koleksiyon yönetimi hakkında da sohbet edilecek. Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşecek etkinliğin biletleri, Arter’in giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletixten temin edilebilir.

Arter 2007’den bu yana oluşturmakta olduğu ve uluslararası bir nitelik taşıyan koleksiyonuyla yeni fikir, söylem ve eğilimlerle ilgilenir; alışılmış sınırların dışında kabul edilebilecek biçim, mecra ve yaklaşımları kapsamayı önemser. 2024 itibarıyla yaklaşık 400 sanatçının 1.400’den fazla yapıtını barındıran Arter Koleksiyonu, çağdaş sanatın dünyanın farklı yerlerinde ortaya konan çeşitli ifade biçimlerini, farklı tavır ve pratiklerini bir araya getirir.

GENÇLER İÇİN ÇAĞDAŞ SANATI YORUMLAMA PROJESİ: TENEFFÜS

Lise öğrencilerinin çağdaş sanatla buluşarak yapıtlar üzerine düşünmelerine ve yeni yorumlar getirmelerine olanak sağlamayı amaçlayan “Teneffüs” projesi, her yaştan katılımcının yaratıcı süreçleri deneyimlemelerini amaçlayan Arter Öğrenme Programı kapsamında düzenleniyor. Arter’in gençler için çağdaş sanatı yorumlama projesi “Teneffüs”, çağdaş sanatın özgürlüğü kucaklayan ve gelişmeye açık yapısı aracılığıyla katılımcılara nefes alabilecekleri ve hayatın karmaşasından uzaklaşabilecekleri bir ortam sunmayı hedefliyor. Yoruma dayalı bir proje olan “Teneffüs” etkinliğine katılım için herhangi bir bilgi veya deneyim gerekmiyor. Akran eğitimi modeli üzerine kurulu olan projenin yürütücülerinden biri, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 13:00’te gerçekleşecek etkinlikte Arter’in güncel sergilerinde yer alan iki eseri 15-18 yaş aralığındaki gençlerle birlikte sergi mekânında yorumlayacak.

edebiyathaber.net (16 Mayıs 2024)

Yorum yapın