Mîna Kocailik’in Sergisi “Çıplak” Akaretler’de

Haziran 5, 2022

Mîna Kocailik’in Sergisi “Çıplak” Akaretler’de

Mîna Kocailik’in ilk kişisel sergisi “Çıplak”, Beşiktaş/Akaretler’de, La Visione Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ilgisine sunuluyor. 03-07 Haziran tarihlerinde  açık olan sergi sanatçının şiirleri, fotoğrafları ve resimlerinden oluşuyor. Sergiye katkı sunan herkese teşekkür eden Mîna Kocailik, “Dostlarım, sanatseverler, ailem, eleştirmenler, yaratıcılar, sanatçılar, deliler, koleksiyoncular, yatırımcılar, tanrılar, tanrıçalar, şifacılar, ameleler, hepinizi bekliyorum” şeklinde konuştu.  

Anılan serginin tanıtım yazısı ise şöyle:

“Yaratım sürecinde cinsellik, tin ve doğadan esinlenen Mîna Kocailik; doğaçlama yöntemle resimler üretir ve resimlerine özgü şiirler yazar. Amacı, kırılganlık ve gücü birleştirmek üzere, tetiklemek ve özgürleşmektir. Sanatçının resimlerinde bir araya getirdiği kontrast ve canlı renkler ile kaotik ve sembolik öğeler naif olduğu kadar anlamlıdır. Mîna’nın kullandığı soyut figürler izleyicinin deneyimiyle çeşitlenecek başka anlamlar yüklenmeye başlarlar. Sanatçı, Ekvador, Peru, Hindistan, Nepal, Senegal’de çektiği fotoğraflarıyla yalınlık ve gerçeği onurlandırır ve eserleri arasında anlam birlikteliği kurar. ‘Çıplak’, gerçektir.”

Fırçayla kalemin el ele olduğu ve resimleri yansıtan şiirlerin görsel şölene dönüştüğü sergi, 5 Haziran Pazar 12:00-19:00, 6 Haziran Pazartesi 11:00-19:00, 7 Haziran Salı 11:00-17:00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

Mîna Kocailik kimdir?

1989 İstanbul doğumludur. Çocukluk aşkı resim, kolaj ve kitaplardır. İlk gençlik döneminde piyano eğitimi, ardından hukuk eğitimi aldı. 2014-2015’te ressam Meliha Erdi’nin özel atölyesinde yağlı boya çalıştı. 2018-2019’da Hindistan’da, ertesi yıl Senegal’de kamusal alanlarda resimlerini paylaştı. 2021’de La Visione Sanat Galerisi’nin düzenlediği karma sergilere katıldı. 2022’de ilk kişisel sergisini açtı. Halen Fethiye’de çalışmalarına devam etmekte olup, başka sergilere hazırlanıyor.

edebiyathaber.net (5 Haziran 2022)

Yorum yapın