Mimi son serüveniyle karşınızda

Ocak 9, 2019

Mimi son serüveniyle karşınızda

Mavisel Yener’in yazdığı, Esra İlter Demirbilek’in resimlediği “Mimi’nin Serüvenleri” dizisinin son kitabı “Gülümsemek İyidir”, 5 ve üzeri yaş grubu için Uçanbalık Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Karşınızdakini anlamak için bazen bir gülümseyiş yeter…

Mavisel Yener ve Esra İlter Demirbilek’in ortak imzasını taşıyan “Mimi’nin Serüvenleri”, beşinci kitap Gülümsemek İyidir ile tamamlanıyor.

Erken öğrenme dönemindeki çocuklara yaşama dair içtenlikli paylaşımlarda bulunan Mimi, yeni serüveninde, sözcüklerin gülümseyişlerde yeniden hayat bulduğu sıcacık bir dostluk hikâyesi anlatıyor.

Arkadaşlık ilişkilerinde özen, emek ve özveri gibi manevi değerlerin önemine vurgu yapan bu sevimli kitap, kişisel farklılıkların insan hayatına kattığı güzellikleri sayfalarına taşıyarak okurlarını düşündürüyor.

Yeni yıldan sonra, Mimi ile ailesi, çiçeklerle dolu bahçeli bir evde yaşamaya başlar. Bir süre sonra yandaki evlerine yeni komşular taşınır. Mimi, arkadaş olabileceği biri geldiği için çok sevinçlidir. Ancak tüm seslenmelerine rağmen komşu çocuk onun oyun çağrılarına kulak vermemektedir. Acaba çocuk onunla arkadaşlık etmek istemiyor mu?

Komşuluk ilişkileri, arkadaş edinme, tabiat sevgisi gibi konulara değinen Gülümsemek İyidir, neşeli hikâyesinin satır aralarında haftanın yedi gününü ön plana çıkararak, Mimi ve yeni arkadaşını farklı maceralarda buluşturuyor.

Minik okurlarını, ilklerin heyecanıyla dolu keyifli bir kitap yolculuğa çıkaran Mimi, değer verdiğimiz kişilerle iletişim kurmak için bazen bir gülümseyişin yeterli olabileceğini anımsatıyor.

Tadımlık>>>

Mavisel Yener Hakkında

1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Edebiyatın farklı türlerinde yüzden fazla kitabı var. Hayatını çocuk ve gençlik edebiyatına adayarak nitelikli eserler kazandırmayı hedefledi. Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer aldı. Eserleri, T.C. Kültür Bakanlığı TEDA projesi kapsamında başka dillere de çevrildi, yapıtları dünya çocuklarıyla buluştu. Aldığı ödüllerden bazıları: Tömer Anadili Masal Yarışması Ödülü (1999), Tömer Anadili 2000’e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), Bu Yayınevi Çocuk Mizah Öyküleri Ödülü (2001), Samim Kocagöz Öykü Birincilik Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Bu Yayınevi Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2002), Tudem Yayınevi Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2003), Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü (2004), İşçi Öyküleri Ödülü (2005), 2013’te Kosova’da Yılın Çocuk Yazarı Ödülü. Yazar, Hans Christian Andersen Ödülü’ne Türkiye’nin 2018 yılı adayı olarak gösterildi.

edebiyathaber.net (9 Ocak 2019)

Yorum yapın