“Milyonluk Manzara”: Kentsel dönüşüm hikâyeleri ve fotoğrafları

Mayıs 24, 2013

“Milyonluk Manzara”: Kentsel dönüşüm hikâyeleri ve fotoğrafları

İletişim Yayınları, kentsel dönüşüm adı altında şehrin değişen yüzüne bakan yazarları bir araya topladı ve ortaya Milyonluk Manzara fotoğrafı çıktı.

Aralarında Tanıl Bora, Gaye Boralıoğlu, Funda Şenol Cantek, Mine Söğüt, Haydar Ergülen, Alev Erkilet, Özgür Sevgi Göral ve Pınar Öğünç’ün de olduğu yazarlar yeni hikâyeleriyle Milyonluk Manzara kitabında…

Milyonluk Manzara kitabında yer alan fotoğraflar ise 5-21 Haziran arasında Tütün Deposu’nda görülebilir.

Kentsel dönüşüm kenti nasıl dönüştürüyor, neye dönüştürüyor? Kentsel dönüşümün ortaya çıkardığı manzara nedir? Hem mecazi anlamıyla, nasıl bir manzara: Nasıl bir mekânsal düzen, nasıl bir sosyal ilişki örgüsü, nasıl bir sınıfsal-toplumsal doku? Hem de düz anlamıyla, nasıl bir manzara: nasıl bir peyzaj, nasıl bir coğrafya, nasıl bir kent resmi?

Tüm bu sorulara fotoğraflar ve hikâyelerle kendi cevabını verdi yazarlar ve fotoğrafçılar… Fotoğraflar, kentsel dönüşüm manzarasını görkemli tekinsizliğiyle gözler önüne seriyor. Akademisyenler, mimarlar, gazeteciler,  kentsel dönüşümün analizini yapıyor. Edebiyatçılar, “hissedilen” kentsel dönüşümü anlatıyor.

edebiyathaber.net (24 Mayıs 2013)

Yorum yapın