Milliyet Sanat’ın eylül sayısı çıktı

Eylül 3, 2022

Milliyet Sanat’ın eylül sayısı çıktı

Milliyet Sanat’ın Bienal temalı yeni sayısı çıktı.

Tanıtım bülteninden:

Eylül 2022 sayısının kapağında Milliyet Sanat okurlarını, İKSV tarafından 17 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve uzun süreçlere yayılacak diyaloglar başlatmayı odağına alan 17. İstanbul Bienali karşılıyor. Derginin plastik sanatlar sayfaları Leyla Emadi’nin solo sergisine ev sahipliği yapan Vision Art Platform’un kurucusu Nisa Taşyar’ın, 19-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 17. Contemporary Istanbul’un kurucusu Ali Güreli’nin; “Metamorfoz” başlıklı sergisiyle Bodrum meRQezart’a konuk olan Bedri Baykam’ın; tarihî Hüsrev Kethüda Hamamı’nda “Yeryüzünün Rengi” başlıklı sergisini açan Yusuf Akyol’un; Galeri MERKUR’de 14 Eylül’de açılacak “Ne dem bâkî, ne gam bâkî” başlıklı sergisini anlatan Horasan’ın röportajları ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Brieflyart’ta açılan “Karma” sergisinin değerlendirmesiyle devam ediyor.

Milliyet Sanat Eylül 2022 sayısının sinema sayfaları okurları, bu ay vizyona giren ve Julia Roberts ile George Clooney’nin başrolleri paylaştığı “Ticket to Paradise/Cennete Bilet” vesilesiyle sinema tarihinde uzun bir yolculuğa çıkarıyor ve perdeye en çok yakışan çiftleri hatırlatıyor. 16-21 Eylül’de gerçekleşecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin direktörü Azize Tan’ın röportajı; “Three Thousand Years of Longing/Üç Bin Yıllık Bekleyiş” ve “Beast/Canavar”da izleyeceğimiz Idris Elba’nın Hollywood’daki uzun ve köklü yolculuğu; Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve 16 Eylül’de Türkiye gösterime girecek olan David Bowie belgeseli “Moonage Daydream”ve bu ay yeniden vizyona giren James Cameron imzalı “Avatar” incelemeleri gibi içerikler de yanı sayıda sinemaseverleri bekliyor.

Bu ay George Miller’ın filmi “Three Thousand Years of Longing/Üç Bin Yıllık Bekleyiş”te, haremdeki köle kız rolüyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan genç oyuncu Ece Yüksel, Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu oluyor. 2015 yılında, daha yolun başındayken verdiği röportajda “Uluslararası bir yapımda rol almak en büyük dileğim,” diyen Yüksel, Idris Elba ve Tilda Swinton ile birlikte kamera karşısına geçtiği filmi, yeni projelerini ve oyunculuk yolculuğunu anlatıyor.

Derginin sahne sanatları sayfalarında, DasDas’ın yeni müzikli oyunu “Dünya Yerinden Oynar”ın yazarı Şebnem İşigüzel ve yönetmeni Mert Fırat’ın röportajı ve Seçkin Selvi’nin Kumbaracı50’nin yeni oyunu “Tek Kullanımlık Hikâye”yi mercek altına aldığı yazısı okurları bekliyor.

Suede grubunun geri dönüş albümü “Autofiction”ın değerlendirme yazısıyla açılan müzik sayfaları, Egemen Limoncuoğlu’nun Ozzy Osbourne’dan Megadeth’e, Sattas’tan Efza’ya, Slipknot’tan Clutch’a yerli-yabancı yeni şarkıları ve albümleri; Naim Dilmener’in ise müzik gündemini değerlendirdiği yazılarla devam ediyor. “EBM” albümünü bu ay yayınlamaya ve 2-4 Eylül’de Bursa Nilüfer Festivali sahnesinde dinleyiciyle buluşmaya hazırlanan Editors’ın davulunda yer alan ana üye Ed Lay’in röportajı da okurları bekliyor.

Yeni sayının edebiyat sayfaları, Jean-Christophe Grangé’ın ari ırk takıntısını sorgulayan yeni kitabı “Mermer Adam”a; Fatma Girik, Cüneyt Arkın, Ediz Hun, Metin Akpınar gibi zirvedeki oyuncuların film gibi hayatlarını anlatan kitaplara ve Hanns Zischler’in, usta yazarın erken dönem sinemaya ilgisini kayda aldığı “Kafka Sinemaya Gidiyor”a kapsamlı bir bakış sunuyor.

Milliyet Sanat’ın Eylül 2022 sayısı, “Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi İstanbul’u Dinliyorum” podcast serisini hazırlayan Naz Özkan’ın röportajı ve Tülay Palaz’ın İlhan İrem illüstrasyonuyla son buluyor.

edebiyathaber.net (3 Eylül 2022)

Yorum yapın