Edebiyat Haber, beş okuruna Alain de Botton’un “Ateistler İçin Din” adlı kitabını armağan ediyor.

Ocak 27, 2000

Edebiyat Haber, beş okuruna Alain de Botton’un “Ateistler İçin Din” adlı kitabını armağan ediyor.

7 Aralık 2011 Çarşamba günü saat 15.00'da Edebiyat Haber’in facebook sayfasında yer alacak soruya bir gün boyunca yanıt verilebilecek. Kazananların listesi 8 Aralık 2011 Perşembe günü saat 15:00'da açıklanacak. 

Tanıtım Bülteninden:
Modern dünyanın seküler düzeninde yaşayan insanlar dinlerle olan bağlarını ya tamamen koparmış ya da en aza indirgemişlerdir. Oysa dinlerin eğitimden sanata kibarlıktan dayanışma duygusuna uzanan çok farklı alanda geliştirdikleri yaklaşımlar, derinlikleri, güzellikleri ve özellikle de insanının duygusal dünyasının gereksinimlerini karşılamaları açısından incelenmeye değerdir.

Alain de Botton, son derece ilginç bir tez ileri sürüyor: Seküler dünyanın dinlerden öğreneceği ve kendi anlayışı içinde yeniden yorumlayarak üreteceği çok farklı düzenlemeler vardır ve bu düzenlemeler sayesinde endişeli ve yalnız modern insan kendisini iyi, mutlu ve yeterli hissetmeyi başarabilir. Dinleri yepyeni bir bakış açısıyla görmek ve insanların mutluluğu için seküler dünyada onlara yer açmak hayatlarımızı derinden değiştirebilir..”

Dinlere ve modern hayata şaşırtıcı, yenilikçi, sarsıcı, düşündürücü bir bakış…
(edebiyathaber.net)

Yorum yapın